Designen
Det var kanske ingen hemlighet efter Gizmodos avslöjande men hur som helst så är den rundade baksidan ett minne blott. Färger blir vit och svart. Enligt Apple så är det den tunnaste smartphonen någonsin och den är 24 procent tunnare än föregångaren Iphone 3gs. Metallskalet ger Iphonen stabilitet och är integrerad med telefonens 3g- och wifi-antenner för ökad täckning.

Prestanda
Precis som storebror Ipad så har nya Iphone ett Apple A4-chips på insidan. Batteriet är 16 procent större jämfört med föregångaren och enligt Apple ger Iphone 4 hela 40 procent mer taltid än 3gs. Vad gäller lagring som kommer Iphone 4 säljas med 16 och 32 gigabytes minne.

Skärmen
3,5-tumsskärmen har en upplösning på 960 x 640 pixlar och det är fyra gånger mer än 3gs. Vad gäller pixeltätheten så är den på 326 pixlar per tum vilket är mer än i tryckta tidningar vilket borde ge ultraskarp text. Enda kruxet är att samtliga nuvarande appar måste uppdateras för att inte verka "pixliga", vilket förmodligen kommer ske.

Kamera

Nya Iphone har fått en större sensor i kameran på baksidan som kan ta bilder upp till 5 megapixel stora tillsammans med högre iso och en led-baserad blixt så borde den vara ljusår bättre än 3gs kamera. Filma i hd är en av Apples skrytfunktioner men frågan är hur bra det fungerar med en smartphone. Dessutom har 4:an fått en kamera på framsidan som ska användas i den nya videosamtalsfunktionen FaceTime.

Mjukvaran
Den nya fruktluren får nya operativsystemet IOS 4 (tidigare känt som Iphone OS 4) installerat där den största nyheten är multitasking (vilket ännu mer försämrar batteritiden, jippi). Dessutom får Iphone en mobilversion av videoredigeringsprogrammet Imovie, videosamtalsfunktionen FaceTime och Ibooks som funkar likadant som på Ipad.

När kommer den till Sverige?
I juli (en gissning är i slutet) kommer Iphone 4 troligen till Sverige och förmodligen kommer den kosta lika mycket som när 3gs kom för ett år sen.