Som många nog redan vet så heter den nya rörelsekänsliga Playstation 3-kontrollen Move. Den påminner en hel del om styrkontrollen till Nintendo Wii och igår visades Move upp på E3-mässan i Los Angeles. Move består av en rörelsekänslig kontroll och en "extrakontroll" med vanlig styrspak.

Från den 15 september finns Playstation Move att köpa i Sverige och övriga Europa. Det roliga är att det är före nordamerikanerna får den, jänkarna får vänta till 19 september. Bland de första titlarna som fungerar med Move finns Singstar Dance, Tiger Woods PGA Tour 11 och Sorcery (där Move-kontrollen fungerar som en trollstav).

Priset för Move-kontrollen separat landar på 39,99 euro, "extrakontrollen" 29,99 euro och det kommer även erbjudas ett paket (Move-kontroll, Playstation Eye-kamera och demoskiva) för 59,99 euro.
En annan intressant nyhet är att vi från och med 29 juni kan köpa "guldmedlemskap" på Playstation Network. Playstation Plus är namnet på "medlemskapet" som kostar 49,99 euro per år och ger bland annat rabatter på Playstation Store och gratis tillgång till utvalda spel.