Nya Xbox 360 riktigt glänser i sitt blanksvarta skal. Så mycket mindre är den inte jämfört med föregångaren, däremot har den utrustats med stilrena touchknappar och fler usb-portar (allt som allt tre på baksidan och två på framsidan). Som ett härligt plus för Kinectfans är konsolen förberedd så du slipper använda strömkabel till Kinectsensorn, det ska bara vara att plugga in den i ena usb-porten och börja spela.

Designmässigt gillar vi utseendet på den nya kryssboxen även om den gärna hade fått vara lite smalare. Touchknapparna reagerar snabbt på minsta tryck genom att lysa upp och avge ett pling.

Viloläge som bråkar
Insidan bjuder på trådlöst nätverk i 802.11n och det fungerar utmärkt att köra multiplayerspel online utan att det hackar.

När vi spelar ligger strömförbrukning på 53,8 watt vilket är bra. Vår referenskonsol, en ett halvår gammal Xbox 360 Elite, ligger på 66,7 watt så det är en förändring dock ingen dramatisk sådan. Utan skiva i mäter vi upp den till 46,1 watt och då ligger referenskonsolen på 66,7 watt.

En sak som irriterar oss är att konsolen ibland har svårt att kommunicera med handkontrollerna efter att ha befunnit sig i ett längre viloläge. Flera gånger måste vi stänga av den för att den inte får kontakt med någon av kontrollerna. Men efter omstart fungerar den som vanligt.

Är ljudnivån lägre?
Microsoft marknadsför konsolen med slagorden ”tyst som en viskning”. Vi satte detta på prov med hjälp av en decibelmätare från Norsonic som placerades en meter från konsolen. Mätningen utfördes i ett rum med en ljudnivå på 29 decibel.

Vår gamla Elitekonsol brummade på och ljudnivån låg på stadiga 40 decibel utan skiva i och 46 decibel med skiva i. Nya Xbox 360 uppvisade en klar förbättring med sina 32 respektive 40 decibel. Rummet vi satt i var som sagt inte ljudisolerat men för att få en referens i vilken ljudnivå detta är när du spelar kan man säga att en viskning mäter cirka 25 decibel medan 40 decibel sägs motsvara ett lågmält samtal eller en kontorsmiljö.

Byta upp sig eller ej

Nya Xbox 360 är ingen värstinguppgradering för dig som redan sitter med ett fullt fungerande Xbox 360. Men ska du ändå köpa en ny kryssbox är förändringarna i och med den nya modellen helt klart välkomna. Speciellt eftersom priset håller samma nivå som på tidigare modellen.


+
Upphottat utseende.
Lägre ljudnivå.
Trådlöst nätverkskort (802.11n).

-
Viloläget buggar emellanåt.

Betyg:
Form/design 6
Funktioner 8
Användarvänlighet: 8
Prisvärde 8


Totalt 8

Microsoft Xbox 360 Slim 250GB

Bästa pris just nu: 599 kr

Fakta

Cirkapris: 2 500 kronor
Tillverkare: Microsoft, www.microsoft.se

Trådlös uppkoppling: 802.11n
Portar: 5 usb, 1 hdmi, 1 Ethernet, 1 optisk ljudutgång
Hårddisk: 250 gigabyte
Övrigt: Kinectförberedd, svart headset, svart trådlös handkontroll