3d-kameran som visades upp i Aipteks monter är i stort sett identisk med den vi såg tidigare i Viewsonics hörna på IFA-mässan, och den ska precis ha skeppats iväg till återförsäljare. Aipteks kamera heter i2 och den spelar in på minneskort i 720p-format. Med en knapptryckning kan du växla mellan 2d- och 3d-läge och om du vill förhandsgranska hur resultatet blir innan du kör upp filmen på din 3dtv kan du använda den inbyggda lilla skärmen. Denna visar nämligen 3d utan att du behöver glasögon. Den gör det dock inte speciellt bra men så kostar också kameran endast 1600 kronor.

Resultatet på tv:n blir desto bättre, fortfarande långt ifrån riktigt bra men vi får ordentligt djup i bilden som dock blir väldigt pixligt. Även om specifikationerna säger hd-kvalitet ser bilden ut att hålla som bäst pal-upplösning.

I2 tar även stillbilder i fem megapixels upplösning och det kommer även en digital fotoram med 3d-skärm att börja säljas senare i höst. Denna fanns också att titta på och här blev det snabbt jobbigt för ögonen. Det var nästan omöjligt att hitta rätt vinkel för att få hyfsat behaglig 3d-bild eftersom den också använder glasögonfri 3d.