Lys upp ordentligt i mörkret

Pannlampa

Weslite uppladdningsbar pannlampa 10 000 Ansilumen
En pannlampa är ett måste i varje jägares ryggsäck. Oavsett om du sitter och väntar in vildsvin nattetid eller om du bara vill vara väl föberedd på eventuellt eftersök. Eller så är du bara lite skraj när du måste lämna jaktkojan mitt i natten och uppsöka utedasset. Den här pannlampan har undertecknad testat och den lyser upp extremt väl. Batteripacket på baksidan väger en del men det är det värt då lampan är väldigt uthållig. Är du ute efter en riktigt kraftig pannlampa är denna modell ett riktigt bra köp.

Pris: 421 kronor hos Amazon SverigeKoll på avståndet till viltet

Avståndsmätare

AOFAR GX-800I
Det är inte lätt att hålla koll på skjutavstånden när du äntligen når älgpasset, helt slut efter två kilometers promenad i skogen med ryggsäcken fullpackad. Då är det smidigt att snabbt plocka upp en avståndsmätare och direkt mäta ut vilka ställen älgen kan dyka upp på, och om det är någon idé att ens lyfta bössan. Den här kan scanna av avstånd upp till 800 meter och väger bara 135 gram. Dessutom har den 6x förstoring vilket underlättar. Det bästa av allt är att den blir din för tusenlappen. Att den sedan matchar dina nyinköpta camokläder är ju heller inte fel…

Pris: 999 kronor hos Amazon Sverige


Enkel jaktradio i smidigt format

Zodiak jaktradio

Zodiak Basic Pro 155MHz
Zodiak är ett välkänt märke när det gäller jaktradioapparater och den här nya lilla rackaren har ett kraftigt batteri på 2 600 mAh och ip65-klassning, trots att den är förhållandevis billig och smidig. Men så har den också "Basic" och "Pro" i produktnamnet. Helt klart ett alternativ till de där allra billigaste, plastiga stora noname-apparaterna som knappt ryms i bröstfickan på jaktjackan. En annan fördel är att det finns en hel del tillbehör som passar den här radion.

Pris: Från 1 685 kronor via Prisjakt


Åtelkamera till kanonpris

Åtelkamera
 

Nedis – HD-Wildkamera
 En åtelkamera är ett måste om du vill lära dig när vildsvinen besöker din utfodringsstation, eller om du bara vill få koll på dina marker. Här finns massor av modeller att välja mellan beroende på vilka funktioner du efterfrågar, och många av dem är dyra. Den här modellen från Nedis bjuder på inspelning i 1080p, mörkerseende och vidvinkel, trots att det är en av de billigaste vi hittat. Vill du få bättre koll på dina marker kan det vara väl investerade 700 kronor.

Pris: 699 kronor hos Amazon Sverige


Koll på hundarna med smidig handenhet 

Garmin Alpha 10

Garmin Alpha 10
Visst kan du använda mobilappar för att kålla koll på dina jakthundar, men Alpha 10 från Garmin har flera fördelar som får vilken smartphonelösning som helst att ställa sig i skamvrån. Alpha 10 har stöd för både gps och Galileo, den har en veckas batteritid och du kan övervaka hela byns hundar (20 stycken) och även dina jaktkamrater om de har kompatibla enheter. Om du föredrar den här typen av tåliga handenheter framför en känslig smartphone med repkänslig glasfront och en halv dags batteritid, då är Garmin Alpha 10 riktigt intressant.

Pris: Finns att köpa för 6 353 kronor på Jakt.se


Kompakt kikare med smartphonestöd 

Gosky Kikare

Gosky Kikare
En kompakt kikare är ett måste för varje jägare. Den här modellen från Gosky har fått väldigt bra omdömen från tusentals köpare. Kikaren erbjuder 10x förstorning, 42 mm linsdiameter och bäst av allt – den levereras med en smartphonehållare så att du kan montera kameran direkt mot kikaren. Funkar givetvis lika bra för fågelskådning och allmänt nyfiket gluttande som till toppfågeljakten.

Pris: Ca 961 kronor på Amazon


Rädda hörseln och förbättra oddsen

Burrel Active Hunter 2.0 Aktiva Hörselskydd

Burrel Active Hunter 2.0 Aktiva Hörselskydd
Med ett par aktiva hörselkåpor i skogen kan du både skydda öronen när (om) det smäller och därutöver använda förstärkningen för att höra mer av ljuden i skogen. Prasslar det inte där borta i dungen? Eller var det kolapappret i byxfickan när du rättade till sittställningen? De flesta hörselskydd av aktiv typ kostar från
1 000 kronor och uppåt, men Burrel Active Hunter 2.0 blir dina för under femhundringen. Och specifikationerna lovar gott i alla fall på pappret.

Pris: 795 kronor hos Widforss