Squeemote
Utvecklare: LJR Software Limited

Pris: 55 kr

Squeezebox kallas av fanatikerna för en essentiell del av det digitala hemmet. Men att kunna lyssna på musik och webbradiostationer genom apparaten är ju inte tillräckligt. Givetvis behöver du kunna styra enheten från soffan utan att behöva resa på dig eller använda den medföljande fjärren. Mobilen ligger ju ändå alltid närmare tillhands än fjärrkontrollen.

XBMC Remote
Utvecklare: David Fumberger
Pris: 22 kr

XBMC, Plex eller Boxee. Den populära mediacenter-mjukvaran må ha ynglat av sig i ett gäng olika varianter för olika system. Men oavsett sort ska du givetvis kunna fjärrstyra ditt mediacenter på ett lite snyggare sätt än en klumpig fjärrkontroll. XMBC Remote är en av många varianter till att göra just detta.

Sonos Controller
Utvecklare: Sonos, Inc
Pris: Gratis

Sonos ljudsystem är fantastiskt dyra, men när du väl har lagt ut pengarna på systemet känns väl den medföljande pekskärmsfjärren lite trist? Istället ska du givetvis styra hela systemet via din Iphone, där appen fördelaktigt nog är gratis till skillnad från resten av systemet.Mocha VNC

Utvecklare: Jan Frydendal
Pris: 45 kr

Visst, det finns appar som låter dig göra om Iphonen till en pekplatta till datorn. Men när du behöver flytta den där filen, sköta om den där torrenten eller något annat du behöver göra när du inte befinner dig hemmavid är det alltid bra att kunna styra hela din dator genom telefonen. Mocha VNC är en av de mest använda apparna för ändamålet och fungerar precis som vi vill att den ska göra.X10 Commander

Utvecklare: Emil Lefkof
Pris: 75 kr

X10 är ett av de ledande systemen för att göra ditt hem smart. Koppla in lampor, element, carports och allehanda andra strömstyrda prylar på systemet och du kan enkelt styra ditt hem via en fjärkontroll. Nackdelen är att fjärrkontrollen sällan är speciellt sexig, så därför passar det betydligt bättre att baka in funktionaliteten i din Iphone.

Gadgets you probably want
Utvecklare: Feather & Moor
Pris: Gratis

Prylnördar gillar prylar, det hörs på namnet. Men att veta vad det finns för störda manicker att lägga pengar på är inte alltid speciellt enkelt, och därför finns den här appen. Med ett enormt bibliotek av konstiga prylar med varierande nyttighet tipsar den här appen om det som kan komma att bli ditt nästa impulsköp.

Slingplayer Mobile

Utvecklare: Sling Media
Pris: 229 kr

Slingbox är kanske inte världens mest använda pryl, men att både kunna styra din digitalbox och kolla på tv via datorn var du än befinner dig i världen är grymt smidigt. Slingplayer Mobile gör samma sak, och så fort du kommit över den ganska saftiga prislappen undrar du hur du kunde överleva på bussresan till jobbet utan morgon-tv i din mobil.

Epic Win
Utvecklare: Supermono Limited
Pris: 22 kr

Prylnörderi och spelnörderi går ofta hand i hand, så vad sägs om en att göra-lista som faktiskt motiverar dig till att göra saker? Epic Win plockar in rollspelselement i din att göra-lista och ger din karaktär både erfarenhetspoäng och skatter allt eftersom du klarar av olika uppgifter. På så vis får du en liten morot att göra saker istället för en vanlig tråkig lista.

Air Video
Utvecklare: InMethod S.R.O
Pris: 22 kr

Itunes är ett aber ibland när det kommer till att få video på din telefon. Istället för att behöva synka med datorn, konvertera filer och så vidare varje gång du vill ha film på din Iphone är det bara att ha Air Videos klient påslagen på datorn. Då kan du komma åt dina filmer, on the fly-konverterade, var du än befinner dig så länge det finns wlan-täckning.Photoshop Remote

Utvecklare: RPA Tech
Pris: 22 kr

Styr prylen, styr datorn, varför inte ta och lägga styrningen av ett program på telefonen när du ändå är igång? Photoshop Remote kopplar ihop sig med datorn över wlan och med hjälp av ett litet insticksprogram kan du sedan säga farväl till verktygsfältet i Photoshop (om du nu känner att det är i vägen). Istället dyker alla verktyg upp på Iphone-skärmen, varifrån du både kan välja och använda de verktyg du vill.