Det är roligt med ny teknik. Det är helt klart drivkraften bakom att jobba på M3. Teknik är allt och ju nyare desto bättre. Men ibland dyker det upp tekniker som man funderar lite extra kring. 3d är en sådan.

Första gången jag fick se en 3d-tv var jag förstås oerhört imponerad. Då hade jag ändå sett och testat 3d-attiraljer för datorer sedan slutet av 90-talet.

Idag är tekniken förstås bättre, även om grunden är densamma. Men 3d i någon form har funnits väldigt länge inom tekniken. Och det är det här som får mig att fundera: är marknaden mogen, finns det ett intresse, eller är 3d bara en show-off-teknik?

Min tanke är att 3d kommer finnas i de flesta tv-apparater som säljs framöver, och ett par brillor kanske följer med. Däremot är jag osäker på om det kommer bli den stora grejen att alla sitter och glor på 3d-tv på kvällarna. Inte än gissar jag, eftersom tekniken ändå lämnar en del att önska.

Men så var det det här med att spå teknik. Ibland är man tvärsäker på att saker kommer lyckas, ibland dissar man hårt nya tekniker och får på pälsen för det.

En sak kan jag vara säker på i alla fall: 3d ger en ny dimension (hepp!) till tv-tittandet, och vissa filmer (jag tänker mig mycket animerat här) gör sig riktigt bra i 3d där man kan ta ut svängarna.

Och förhoppningsvis finputsas tekniken så att det blir en självklarhet att i framtiden ta på sig glajjerna när man sätter sig i soffan för att kolla på senaste nyhetssändningen i omvälvande 3d.

Men än så länge tycker jag inte att 3d är avgörande vid köp av en ny tv.

Simon Arons
Hemmabioredaktör
simon.arons@idg.se

+
Det är billigt med full-hd-apparater nu.

-
När kommer bra inbyggda mediaspelare som kan konkurrera ut min htpc?