HTC 7 Trophys musikspelareFöre Android var HTC bäst känt för Windowstelefoner, så givetvis är det spännande att se hur de lyckats med nya Windows Phone 7 och alla de restriktioner Microsoft lagt på hårdvarutillverkarna. Under de senaste åren har företaget gått från outsider till tung spelare, först tack vare fokus och nytänk på hårdvaran med nya funktioner och tekniker – trots att själva skalen såg ganska lika ut.

När HTC lekt klart med hårdvaran vände de sig till att bygga om mobila Windows till något som såg både modernt och användbart ut. Experimentlustan har tagit HTC dit de är idag. Och det är just därför de inte har så mycket att hämta från Windows Phone 7.

Klanderfri
Utsidan och byggkvaliteten håller i vanligt ordning riktigt hög klass. Designen ser däremot inte speciellt HTC-typisk ut, utan andas mera Nokia. Mycket för att skärmen omges av en silverfärgad ram som löper en bit innanför skalets kanter.

Baksidan visar upp det HTC fortfarande inte lyckats bemästra fullt ut, nämligen kameran. Senare Androidmodeller har lyckats hantera lysdiodblixten ganska bra, men här blir mörkerbilder oftast alldeles för utfrätta av ljuset för att vara användbara.

Stel insida

Mjukvaran är som sagt Windows Phone 7 och allt lovande det medför. Dock är det enbart lovande just nu eftersom vi väntar på en del uppdateringar av systemet, samt en riktig lansering i Sverige.

HTC 7 Trophy

Här tar det dock stopp för Trophy. HTC är en av branschens bästa gränssnittsbyggare, vilket de visat med både Windows- och Androidmobiler tidigare. I nya Windows får de som mest bygga en egen hubb och ändra temafärg. Det gör att det egentligen enda som sticker ut hos Trophy är HTC Hub, vars främsta uppgift är att vara överbelamrad med animationer och att visa vädret. Visserligen återfinns företagets ljudförbättrare, aktiekurser och lite annat godis i luren, men det ger inte den där helhetskänslan som HTC alltid gjort så bra tidigare. Faktiskt ska det sägas att LG:s Windows 7-bestyckade Optimus 7 överglänser Trophy här - medan Samsungs bidrag Omnia 7 har bättre hårdvara.

Antingen är den hårt styrda miljön hos Windows Phone 7 inget för HTC, eller så behöver de gå en vända till på ritbordet för att få till något som känns unikt.


+

Välbyggd


- 

Väldigt anonym insida
Dåliga blixtbilder


= 

HTC är kända för att göra sin egen grej väldigt bra. Därför känns Trophy väldigt anonym och faktiskt tråkig då företagets hantverk inte gått hela vägen.


BETYG

Form/design: 7

Ergonomi: 7

Ljudkvalitet: 6 

Bildkvalitet: 4

Funktioner: 6

Användarvänlighet: 7 

Prisvärde: 6Totalt: 6

Fakta


Pris

5 290 kr

Tillverkare

HTC, www.htc.comMått
62×119×12 mm

Vikt
140 g

Band
Quad band gsm, wcdma (hsdpa)

Skärm
3,8 tum, 480x800 pixlar, kapacitiv touch

Taltid
435 h

Passningstid
6,75 h 

Minne
8 GB
Kamera
5 megapixel, af, led-blixt

Övrigt
Gps, wlan