Så kom den efterlängtade uppdateringen av Android till version 2.3, eller Gingerbread som kodnamnet lyder. Även om uppdateringen inte blev till en version 3.0 som det tidigare spekulerats i finns det en hel del nyheter i 2.3. Här är några av dem:

Omdesignat användargränssnitt
Inte bara färgerna är omgjorda till ett mörkare och svartbaserat tema i ursprungsutförandet, något som har synts på bilder tidigare. Nytt är också ett genomarbetat gränssnitt som ska vara lättare att använda och lära sig.


Nytt tangentbord med bättre funktioner för kopiera/klistra in
Tangentbordet är omgjort för att fungera snabbare och mer effektivt. Tangenterna har gjorts om och har placerats på ett sätt som ska förbättra textinmatningen. Dessutom syns föreslagna ord mer tydligt än tidigare. Funktionen för att kopiera text är också förbättrad och låter dig på ett enklare sätt markera text. Dessutom går det nu att komma åt specialtecken på multi-touchtelefoner genom att hålla in shift och sedan trycka på en till tangent.

Bättre strömhantering
Funktionerna för att hantera appar som använder för mycket processorkraft har setts över och ska nu fungera bättre med att till exempel stänga appar som inte längre behövs. Dessutom presenteras informationen om hur mycket resurser appar drar på ett mer informativt sätt direkt från hemskärmen genom ett nytt menyalternativ som låter dig hantera apparna.

Fler nyheter:

  • Stöd för internettelefoni, SIP, kommer också med Android 2.3. Det låter en användare med ett SIP-konto (som du kan teckna dig för hos ip-telefoni-leverantörer) ringa från telefonen direkt från kontakterna.
  • Stöd för NFC, Near Field Communication, är också inbyggt. Tekniken i sig är förhållandevis gammal, men förväntas få ett uppsving.
  • Bättre hanterare för nerladdade filer är också en efterlängtad nyhet som gör att det blir lättare att hitta och hantera nerladdade filer.
  • I telefoner med dubbla kameror kan man nu lätt växla mellan dem direkt i kameraappen.