Playstation Move


50

Playstation Move
Ett halvt steg framåt

Effekten som Nintendo Wii haft på konsolmarknaden är svår att förneka. Och fyra år senare kom Sonys svar, som visade sig vara ”mer av samma”. Med högre upplösning och bättre känslighet, visst, men också med ett högt pris och ett direkt uselt spelutbud från start. Visst är Move coolt, men vi hade samtidigt hoppats på mycket, mycket mer från Sony.
Den säljer dock riktigt bra, vilket förhoppningsvis öppnar för spel som utnyttjar tekniken bättre…


Testad i M3 nummer 9, betyg 4

Vad: Rörelsekänsligt speltillbehör till PS3
Tillverkare: Sony, www.sony.se
Pris: 649 kr (startpaket)

Western Digital WDTV Live

49

Western Digital WDTV Live
Mediaspelaren lever!

Det har hänt en del på mediaspelarfronten sedan Popcorn Hours glansdagar. De stora tillverkarna har tagit över med allt bättre integrerade lösningar och lättanvända men kraftfulla fristående spelare. Bäst i den senare kategorin år är lilla, billiga och alltigenom grymma WDTV Live. Perfekt för dig som vill ha en mediaspelare utan att lägga ut på en ny tv eller en htpc.


Testad i M3 nummer 2, betyg 9

Vad: Mediaspelare för nätverket
Tillverkare: Western Digital, www.wdc.com
Pris: 1 500 kr

Toshiba AC100

48

Toshiba AC100
Android på ny mark

Minidatorer med Android har varit ett koncept som länge varit coolare på papperet än i praktiken, men Toshiba har faktiskt lyckats riktigt bra här. En liten och nätt dator med klart godkänd prestanda, men det behövs viss invänjning (och många fler anpassade appar) innan vi är helt övertygade.


Testad i M3 nummer 12, betyg 7

Vad: Minidator med Android
Tillverkare: Toshiba, www.toshiba.se
Pris: 3 500 kr

Ipod Touch

47

Ipod Touch
Touch me…

Ipod Touch fortsätter att sakta men säkert förbättras. Årets upplaga känns ganska helgjuten - tunnare än någonsin, med hd-videokamera och stöd för videosamtal över wlan. Och då har vi inte ens nämnt app-utbudet…


Testad i M3 nummer 10, betyg 9

Vad: Mediaspelare/spelmaskin
Tillverkare: Apple, www.apple.se
Pris: 2 295 kr (8 GB)

Squeezebox Touch

46

Squeezebox Touch
…touch me now!

Squeezebox var en av de första ljudbryggorna som kom, hördes och älskades och har under åren kommit i ett gäng olika varianter. Årets tillskott Touch höjer insatsen med hjälp av ett bra pekskärmsgränssnitt och nya funktioner. Ljudkvaliteten är, som vanligt, hög och det enda vi egentligen saknar är dlna-stöd.


Testad i M3 nummer 5, betyg 7

Vad: Ljudbrygga
Tillverkare: Logitech, www.logitech.se
Pris: 3 499 kr

Iomega Iconnect Wireless Data Station

45

Iomega Iconnect Wireless Data Station
Gammal disk blir ny

Har du också ett gäng gamla externa hårddiskar som skräpar i ett hörn av ditt digitala hem? Då är den här prylen värd att titta närmare på. Det är en brygga som ger vilken usb-hårddisk som helst nas-funktionalitet. Inte lika strömsnålt som en riktig nätdisk, men ett grymt bra och inte alltför dyrt initiativ.


Testad i M3 nummer 6/7, betyg 8

Vad: Nas-brygga
Tillverkare: Iomega, www.iomega.se
Pris: 800 kr

Samsung GT-i8700 Omnia 7

44

Samsung GT-i8700 Omnia 7
7 vågade livet

Windows Phone 7 gjorde debut mot slutet av året och visar rejäl potential även om mycket är ofärdigt. Den bästa telefonen bland ursprungsmodellerna kommer från Samsung. Omnia 7 är ett snyggt bygge med fantastisk skärm, som har förutsättningar att hålla så länge att operativet hinner bli kvitt barnsjukdomarna.


Testad i M3 nummer 11, betyg 7

Vad: Smartphone med Windows Phone 7
Tillverkare: Samsung, www.samsung.se
Pris: 5 990 kr

Sony Partyshot IPT-DS1


43

Sony Partyshot IPT-DS1
Portabel partyfotograf

En av årets galnare prylnyheter kom från trygga Sony, i form av den här kompaktkameradockan. Ställ upp den på lämplig plats när du har fest, så roterar och vinklar den kameran och tar automatiskt bilder när den får fatt i ett ansikte. Det funkar inte perfekt och bara ett fåtal kameror är kompatibla, men idén är kalas...


Testad i M3 nummer 2, betyg 6

Vad: Kameradocka
Tillverkare: Sony, www.sony.se
Pris: 1 625 kr

LG 15EL950N

42

LG 15EL950N
Allting är relativt

LG är numera störst och bäst på den svenska marknaden för oled-tv – vilket inte är så konstigt då den här 15-tummaren numera är den enda oled-tv:n som säljs överhuvudtaget. Visst tror vi fortfarande på oled som framtidens tv-format, men vi skulle gärna se att tillväxten gick lite fortare…


Testad i M3 nummer 9, betyg 6

Vad: 15-tums oled-tv
Tillverkare: LG, nordic.lge.com
Pris: 9 999 kr

Creative Ziisound D5

41

Creative Ziisound D5
Fett ljud i smal låda

I det aldrig sinande flödet av Ipod-, Iphone- och Ipaddockor sticker Creatives smidiga variant ut. Förutom snygg design och hög ljudkvalitet med tanke på storleken har den också en bluetoothstöd vilket förstås ökar användbarheten en hel del.


Testad i M3 nummer 5, betyg 8

Vad: Ipodhögtalare med bluetooth
Tillverkare: Creative, se.europe.creative.com
Pris: 3 000 kr