Jens blir artist

Jens of Sweden fortsätter dock lansera mp3-spelare och MP-120, med nyheter som oled-skärm och hela 1 gigabyte minne lanseras och mottas varmt. Under slutet av 2004 slår dock hybrisen till och Jens of Swedens fall börjar. Strax innan spelaren MP-400 släpps, närmare bestämt november 2004, passar Jens Nylander på att bli artist. Låten ”Dress Up” presenteras på en presskonferens till journalisternas stora förvåning. Låten är skriven tillsammans med den namnkunnige schlagerskrivaren Bobby Ljunggren, och Jens Nylander berättar att han ämnar ställa upp i melodifestivalen om Bobby är med på det.

Jens of Sweden MP-120

– Vi tyckte det var roligt att göra något annorlunda i elektronikbranschen. Annorlunda saker tas emot både positivt och negativt och jag vet att det blev reaktioner på båda sidor.

Låten får ett ljummet mottagande även om textraderna "I'm the guy that brings you hits / so turn me on and shake your hips” hyllas av den cyniskt ironiska generationen. Låten sprids dels genom gratis nerladdning från Jens of Swedens hemsida, men ligger också på alla nyköpta MP-400-spelare. Enligt Jens Nylander själv är det här ett slag mot musikindustrin och en protest mot DRM (digitalt kopieringsskydd) som vid den här tiden är den stora snackisen.

Fakta

Bästa modellen: MP-100/110
Första modellen var allra bäst. Tillverkaren var koreanska Ibud som var oerhört tekniskt kunniga och tog stort ansvar för produkterna. 60-70 procent av försäljningen var den här modellen.

Sämsta modellen: MP-400
Det var den här produkten som egentligen tog kål på bolaget. Spelaren hade så allvarliga fel att alla spelare var tvungna att lödas om manuellt. MP-400 var vårt svarta får vilket är lite ”roligt” då den ju också är svart.