Om inte annat är det ett intressant koncept som ingenjörerna på Motorola har kokat ihop. Atrix visades upp på CES och fick en del fina utmärkelser. Hur den fungerar i verkligheten vet vi inte ännu, men det finns mycket att bli imponerad över.

I likhet med LG:s kommande monstermobil, 2X, så ska Atrix drivas av en dubbelkärnig processor på 1 GHz. Den har en högupplöst skärm på 960 x 540 pixlar, en fingertrycksavkännare för säkerheten, körs med Android 2.2 och kan kopplas till en laptopskärm med tangentbord.

Det är kanske det häftigaste med Atrix. Skärmen är på 11,6 tum och gör helt enkelt den lilla telefonen till en liten dator. Hur det här fungerar i praktiken är svårt att säga, antagligen kommer det gå åt en hel del batterikraft för att driva allt. Men man kan inte beskylla Motorola för att vara bakåtsträvande.

Motorola Atrix ska släppas i USA under det första kvartalet av 2011. Den svenska sidan Techrate.se hävdar att Atrix ska dyka upp i Europa, men att det ännu är osäkert om den kommer till Sverige.