Inför Mobile World Congress har ryktena gått heta om LG Optimus 3d. Men företaget tillverkar inte bara monstermobiler för avancerade användare, utan även mobiler som satsar på att vara enkla.

LG Optimus Me är en kompakt smart mobil vars fokus inte ligger på prestanda eller funktioner. Den riktar sig till de som inte är vana vid att hantera smarta mobiler eller Android.

– Dagens smarta mobiltelefoner kan upplevas som onödigt komplicerade och därmed bli avskräckande för en del konsumenter, säger Erik Andersson, produktchef för mobiltelefoner på LG Electronics i Norden.

LG Optimus Me

Optimus Me kommer med Android 2.2, Froyo, en skärm på 2,8 tum och ska ha ett enkelt gränssnitt. Liksom Sony Ericssons succételefon Xperia X10 mini så finns det olika färger att välja mellan, även om dessa inte verkar vara utbytbara skal.

Användarvänlighet i all ära, men frågan är om det ändå inte är priset som kommer locka flest till Optimus Me. Den rekommenderade prislappen ligger på 1590 kr, vilket placerar den i samma liga som ZTE Blade som släpptes för några månader sedan. Optimus Me släpps i februari.