Vad händer i Barcelona? Mobile World Congress är igång och tillverkarna formligen läcker telefoner som ett såll. Det är så många lanseringar att hålla koll på och de flesta har en sak gemensamt: Android.

Visst, det finns andra operativsystem också, men det är Android, Android och åter Android vi ser från tillverkare som Samsung, LG, Sony Ericsson, Viewsonic, HTC, ZTE och massa andra, okända tillverkare.

Men vad hände med HTC egentligen? Har framgången stigit dem åt huvudet?

Samsung släpper sin feting Galaxy S II, LG sina Optimuslurar med 3D, Sony Ericsson utnyttjar Playstationfördelen. Flera med flerkärniga processorer, enorma minnen och funktioner som ger mervärde och utmärker telefonerna.

Sen kommer HTC.

Fem nya modeller. Den mest spännande är vad som ser ut att vara en budgettelefon med liten skärm och till synes klumpigt tangentbord. Sen är det bara nyreleaser av gamla framgångar. Inte ens pressmeddelandena tar upp specifikationer som andas nyheter eller spänning.

Desire S, Wildfire S, Incredible S. Bara en tillagd bokstav och inte så vansinnigt stora förändringar, såvitt jag kan se.

HTC kommer förstås klara sig. De står för själva bröd-och-smör-lurarna som alla i Sverige har. Har du en Android i Sverige har du förmodligen en HTC. Och när kompisar säger att de väljer mellan en Iphone och HTC menar de (i varje fall mina kompisar) oftast att de väljer mellan Iphone och Android. Så pass stark ställning har HTC.

Men det är farligt. De riskerar att bli mätta och lata. Jag hoppas för HTCs skull att det finns ett par dubbelkärniga modeller på väg, eller några modeller med lite nytänk. Visst är deras surfplatta lite nytänkande som ditchar Honeycomb för Sense, men det känns också latare än nyskapande.

Så räkna inte med en HTC-dominans. LG, Samsung och Sony Ericsson har bara släppt en handfull modeller men är redan på väg om.