CSN- och Mecenatkortet visar inte bara att studenter faktiskt studerar, utan innehåller även en bunt studentrabatter. Nu kommer en app som gör att man slipper ha med sig kortet när man ska ut på stan. Det räcker med att visa upp mobilen för att legitimera sig och få rätt till rabatten.

Mecenat appAppen heter rätt och slätt Mecenat och fungerar helt enkelt som en digital kopia av ditt studentkort. Allt du behöver göra är att ladda ner appen, fylla dina uppgifter och sedan visa upp den som ditt vanliga kort. En smidig extrafunktion är att man kan söka efter studentrabatter i det område man befinner sig, på exempelvis kaféer och restauranger.

- Med Mecenat-appen ökar vi servicen för studenterna. Mycket av
biljetthanteringen för resor kretsar numera kring mobiltelefonen. Då känns det självklart att de också kan bekräfta att de är studenter via mobilen, säger Måns Thuresson, försäljnings- och marknadschef på Mecenat AB.

Mecenat finns att ladda hem kostnadsfritt från Apples App store. Enligt ett pressmeddelande arbetar man med att utveckla appen för andra mobila plattformar. Man valde Iphone först eftersom den enligt utvecklarna är mest populär.