Ett par vassa hörlurar är bland det viktigaste man kan lägga pengar på. Det behöver dessutom inte vara särskilt dyrt att uppgradera, men ändå väljer många att kombinera sin ofta ganska musikspelare med ett par sunkiga hörlurar. Detta resulterar naturligtvis i ett likaledes sunkigt ljud även om musikspelaren håller bra klass. Vi har tagit in ett antal in ear-lurar av lite högre klass för att kolla av utbudet och ge dig lite hjälp med inköpen.

Missa inte: Senaste testet av in-earlurar

Passformen är viktig
De lurar vi tagit varierar ganska mycket i pris, och inte helt oväntat låter det allra bäst om de dyrare lurarna. De flesta vill dock inte lägga flera tusen kronor på sina hörlurar, och de mest prisvärda lurarna hittar vi i den lite lägre prisklassen.

Faktatabell in ear-hörlurar
Klicka på tabellen för att få upp den i större format.

Vi har lagt ganska stor vikt vid lurarnas passform och komfort, av flera olika anledningar. Först och främst är passformen viktig för ljudkvaliteten – särskilt basåtergivningen är beroende av att lurarna sitter rätt i öronen. Men det är givetvis också viktigt ur ett rent komfortperspektiv - det ska inte vara obekvämt att lyssna på musik. Vi har också undersökt hur stadigt lurarna sitter i öronen vid träning – något som för många är en viktig egenskap vid köp av nya hörlurar