A164DC
Tillverkare Andersson
Beskrivning 16-tums lcd-tv med digital mottagare
Pris 1 690 kronor

Andersson A164DC

Netonnets Andersson A164DC står stadigt på en rejäl fot, men går tyvärr inte att luta. Den som hänger upp den på väggen lär också bli irriterad på kontakterna som står rakt ut från tv:ns baksida, det hade kunnat lösas smartare. Kontaktuppsättningen är dock helt ok. Hdmi och komponent trängs med bland annat scart och en optisk ljudutgång, och på ena sidan finns en usb-kontakt och plats för en CA-modul. Vi saknar en inbyggd dvd-spelare, men möjligheten att spela upp film och musik från ett usb-minne uppväger det i viss mån.

Trots det låga priset är det inget större fel på bildkvaliteten. Bilden är visserligen lite orolig och saknar en del skärpa, men färgerna är hyfsat naturliga och bilden känns naturtrogen.

Det är en väldigt billig tv-apparat, för drygt femtonhundra kronor blir den din.

OMDÖME: En ganska billig historia som inte bjuder på särskilt många funktioner. Men bildkvaliteten är klart godkänd för köksanvändning.

BETYG: 6

Fakta

Dvb-t: Stöd för marksänd digital-tv
Dvb-c: Stöd för kabel-tv
Fria kanaler: De kanaler som du kan titta på gratis, exempelvis SVT:s tv-kanaler.
CA-modul: Ersätter behovet av en extern digitalbox för att kunna se betalkanaler, du sätter programkortet i tv:n istället.

Köks-tv vs köksdator
Det finns ju andra lösningar än att ha en dedikerad tv i köket. En variant är att ha en dator på köksbordet i stället, en sådan går ju utan större problem att förse med en mottagare för digital-tv via usb-porten. Med en Internetansluten dator får du också tillgång till de olika kanalernas Playtjänster (programmen som sänts läggs upp på en hemsida), och många program direktsänds även via Play.

Eller varför inte en Ipad? Den tar minimalt med plats och har en skärm som räcker till för det mesta. Det finns mottagare som fungerar med Ipad även om de inte är så många.

Ett problem med köksdatorn ur tv-synpunkt är att det blir svårare att komma åt något annat än de fria kanalerna. Det finns visserligen ett antal externa tv-kort med stöd för CA-modul, men de är ganska dyra.