Till allas överraskning var det Steve Jobs som äntrade scenen i San Francisco, då han varit sjuk länge. Först berättade Jobs att Apple bland annat sålt 15 miljoner Ipad på bara nio månader och att det nu finns 65 000 appar som är anpassade för Ipad.

Tills Jobs slapper bomben, det blir en ny Ipad, Ipad 2 som blir den första surfplattan med dualcore-processor. Grafiken ska vara mycket bättre, enligt Apple är den nio gånger bättre än på första Ipad.

Precis som ryktena sagt en längre tid så får Ipad 2 just två kameror, en på framsidan och en där bak. Kamerorna får stöd för Photobooth (som tidigare bara funnits på Apples datorer) och videosamtalsfunktionen Facetime.

Nya Ipad är en tredjedel tunnare, endast 8,8 millimeter vilket är tunnare än Iphone 4. Trots att surfplattan blivit tunnare så har den fortfarande tio timmars batteritid.

Ipad 2 kommer till skillnad mot den första i två färger, vit och svart, Jobs lovar dessutom att båda färgerna kommer finnas att köpa redan vid releasen. Priset på ingångsmodellen som har wifi är 499 dollar, redan 11 mars landar den i USA. Sverige får vänta lite som vanligt alltså men bara till 25 mars.

På tillbehörssidan så erbjuder Apple en intressant sladd som trycker ut 1080p till hdmi och du kan ha det direkt i din tv, sladden kostar 39 dollar. Ett annat tillbehör är Smart covers, ett smidigt fodral som knappt tar någon plats. Med hjälp av magneter hålls fodralet på plats. Smart covers kommer i flera färger och kostar 69 dollar.

Till nya Ipad 2 levereras nästa version av Ios 4.3 som har en rad nyheter. Mest intressant är utökade möjligheter att strömma media över nätverket hemma och att man kan använda Iphone 4 som trådlös nätverksrouter.