M3 var på plats i London där inbjudna europeiska journalister samlats på BBC för att se Jobs presentation på länk från San Francisco. Efter eventet började det roliga då runt 200 journalister släpptes lösa i pressrummet där Ipad 2 fanns tillgänglig. M3 lyckades efter lite armbågande få tag i ett exemplar.

Jämfört med första Ipad så är uppföljaren en tredjedel tunnare, och det märks. Den har även rundare hörn och är mycket skönare i handen. Apples nya Ipad är dessutom runt 100 gram lättare, så det kommer att märkas till exempel när man ligger i soffan och ska läsa. Fodralen som kallas för Smart covers tar man av och på väldigt enkelt med magneten.

Ipad 2

Kamerorna på baksidan och framsidan är inga jättemärkvärdiga historier om man är van vid Iphone 4. Vårt intryck är att det är ungefär samma standard. Kameran går att filma rätt bra med men frågan är vem som vill springa runt och filma med den, man ser inte klok ut då.

Förutom att Ipad är mycket mindre och smidigare så är appen Garageband en av de bästa nyheterna. Instrumenten i appell följer med väldigt smidigt och rent allmänt så känns Ipad 2 ett par steg rappare än Ipad 1.