M3 var på plats i London där inbjudna europeiska journalister samlats på BBC för att se Jobs presentation på länk från San Francisco. Efter eventet började det roliga då runt 200 journalister släpptes lösa i pressrummet där Ipad 2 fanns tillgänglig. M3 lyckades efter lite armbågande få tag i ett exemplar och nu har vi en riktig maffig artikel om vår upplevelse.

Storleken och utseendet

Jämfört med första Ipad så är uppföljaren en tredjedel tunnare, 8,8 millimeter jämfört med tidigare 13,4. Just tunnheten var det vi minst trodde angående nya Ipaden, då Apple dessutom lyckats behålla samma batteritid. 8,8 millimeter låter kanske lite för tunt men Ipad 2 känns inte på något sätt bräcklig utan väldigt stabil.

Apple har också filat lite på Ipad 1:s kantiga och lite vassa hörn som gör att Ipad 2 ligger mycket skönare i handen. Viktmässigt så är Ipad 2 runt 100 gram lättare än den första och nu är vikten 601 gram på wifi-versionen. Ett av de största klagomålen på Ipaden har varit att den känns tung när man till exempel ligger i soffan och läser den som en bok. Tyvärr fanns ingen soffa tillgänglig i pressområdet så just det kunde vi inte testa men bara att hålla den när man till exempel spelar spel känns lättare.

Ipad 2 levereras i svart och vitt till skillnad från föregångaren som var en historia i borstad metall. Givetvis är färgen en smaksak men M3 tycker att den vita är snyggast och den känns mer som Apple än den svarta varianten. Även Iphone 4 finns i svart och vitt men där har Apple inte levererat några vita alls. Det skämtade Jobs om och han lovar att de ska leverera av båda färgerna.