Prestanda
Ipad 2 har en snabbare processor, 1 gigahertz Apple A5, och därmed är det den första surfplattan som har dubbelkärnig processor. UPPDATERING: Apples uppgifter är fel, Ipad 2 är inte första surfplattan med dubbelkärnig processor, redan i januari släpptes Dell Streak 7 som har ett dubbelkärnigt Tegra 2-chip.

Enligt Apples beräkningar så är grafiken 9 gånger snabbare jämfört med den gamla versionen. M3 hade inte möjlighet att köra några jämförande tester mellan Ipad 1 och Ipad 2 men spel som känts lite småsega på Ipad 1 går som en dans på den nya versionen. Vi ser också fram emot att testa prestandan mot nya Samsung Galaxy Tab som har en skärm på 10,1 tum och därför är jämförbar.

Steve Jobs nämnde inget om skärmen när han presenterade nya paddan och det är logiskt. Skärmen i Ipad 2 är samma som på den första både vad gäller fysisk storlek (9,7 tum) och upplösning (1024 x 768 pixlar). Många hade förväntat sig en mer högupplöst skärm men vi frågor oss om det behövs, bilder och grafik är redan väldigt knivskarpa.