Smart covers
Vad gäller tillbehör så presenterade Steve Jobs två stycken, dels en kabel som pumpar ut video till tv med upplösningen 1080p men också nya fodral som man kallar för Smart covers. Ipad 2 är 33 procent tunnare och runt 100 gram lättare men även fodralen har bantat ordentligt. Smart covers är en vikbar historia i mängder av färger som fästa på Ipad 2 med hjälp av magneter. Fodralet täcker bara skärmen vilket så klart är viktigast men de flesta som köper en Ipad 2 vill ju givetvis skydda baksidan från repor vilket Smart covers alltså inte gör.

Jämfört med Apples fodral till Ipad 1 så är Smart covers betydligt enklare att sätta på och ta bort, man drar bara i magneten så avlägsnas fodralet. En funktion med Smart covers är att Ipad 2 väcks ur viloläge när man öppnar fodralet, det känns som en onödig version då du kan väcka paddan ur viloläge med två knappar redan.
Vid sidan om att skydda skärmen på Ipad 2 så kan man vika ihop fodralet så det blir mer ergonomiskt när man ska skriva eller så man kan ställa den horisontellt om man ska visa bilder eller se på film.

För 69 dollar är Smart covers rätt dyrt och därför kan det vara bra att tänka efter innan man köper det.