Mjukvara
När Ipad 2 släpps i USA uppdateras även Ios till 4.3 och det är en rejäl uppdatering. Apples strömningsteknik för media byggs ut och nu kan man även strömma video och bilder direkt från fotoappen. En helt ny funktion är Itunes home sharing som låter dig strömma ditt Itunes-bibliotek från dator direkt till Ipad och Iphone. Låter smidigt men i Sverige är inte funktionen jättebra då svenska Itunes store inte erbjuder till exempel film.

En av de mest utskällda ändringarna i tidigare uppdateringar var reglaget på Ipadens sida som ändrades till att reglera mellan ljud på och av medan många användare hellre ville att den skulle låsa horisontellt kontra vertikalt läge på skärmen. I IOS 4.3 kan användare själv välja vilken funktionen som reglaget ska ha.

Sist men inte minst så gör Ios 4.3 att man numera kan använda Ipad 2 (eller annan enhet med 4.3) som trådlös basstation som delar din 3g-uppkoppling med upp till fem andra prylar över wifi. En funktion som kan vara bra om man hamnar i kris och behöver lite internet.

Garageband
Populära musikprogrammet Garageband tar steget från Mac OS X till IOS och fungerar till Ipad. Även där gissar vi på att den förbättrade prestandan i Ipad 2 kommer göra susen. M3 testade bland annat att spela trummor och piano, speciellt i trumdelen så är skärmen på Ipad 2 hyperkänslig och det blir en realistisk spelkänsla, hur nära man nu kommer det på en surfplatta.