Den amerikanska mobiloperatören Sprint har läckt uppgifter om vilka nyheter man kommer visa upp på årets CTIA-mässa som går av stapeln imorgon. Den stora nyheten blir HTC:s nya telefon med 3d, HTC Evo 3d.

Förutom att ha en autostereoskopisk 3d-skärm som visar 3d utan behov av glasögon så imponerar många andra saker med mobilen. Till exempel det faktum att skärmen på 4,3 tum får en upplösning som nästan nosar på Iphone 4:s Retinaskärm, 960x450 pixlar. Hur upplösningen påverkas av 3d-effekten vet vi dock inte, men i fallet med Nintendo 3DS halverades ju antalet pixlar på längden.

Om vi går djupare hittar vi även en processor med dubbla kärnor från Qualcomm, närmare bestämt en Snapdragon på 1,2 Ghz. Tillsammans med 1 Gb i ram-minne, möjligheten att spela upp film i 1080p och 3d-film i 720p via en hdmi-utgång låter den helt klart lockande.

HTC Evo 3d får även två kameror, en på baksidan med 5 megapixlar och en på framsidan med 1,3. Ingenting har sagts om 3d-bilder, men vi skulle inte bli förvånade om det går att ta sådana och sedan visa upp på skärmen.

Det är självklart Android som sitter under skalet, och denna gång kan vi se fram emot Gingerbread som är den senaste plattformen för mobiler.

Vi borde få fler detaljer kring HTC Evo 3d och alla andra spännande saker som kommer utannonseras på CTIA de kommande dagarna.