En stor del av teknikvärlden består av rykten. Det finns mer eller mindre troliga sådana, och när det gäller Engadgets rykten om Sonys kommande surfplatteplaner låter mycket av det sant. Kanske främst för att det vore otroligt märkligt om elektronikjätten överhuvudtaget inte gav sig in på den kanske hetaste marknaden just nu.

Källor till Engadget berättar vad de vet om surfplattan som kallas S1. Den ska få en 9,4 tum stor touchskärm och köra Android 3.0 under skalet. Tillsammans med en skärmupplösning på 1280x800 och Nvidias Tegra 2-chip börjar det låta mer och mer som vilken Androidplatta som helst.

Sonys äss i rockärmen är dock varumärket Playstation. Genom att Playstationcertifiera surfplattan planerar man på att göra den till ett komplement till Playstation 3. Enligt Engadgets källor rör det sig om Playstation Suite som annonserades till Android för några veckor sedan. Surfplattan ska även särskilja sig genom att integrera tjänsten Qriocity, Sonys digitala distributionskanal för musik, film och spel.

Designmässigt ska surfplattan även stå ut från mängden med en formgivning som ska göra att den ligger skönt i handen. På Engadget finns en enkelt illustrerad konceptbild där det ser ut som om plattan kommer påminna om en halvt ihoprullad tidning.

Engadget uppger att Playstationplattan ska lanserar någon gång i september och får ett pris på 599 dollar för wifi-versionen. Om en sådan prislapp kan motiveras återstår att se, förhoppningsvis får vi fler detaljer när Sony väljer att gå ut med plattan officiellt. Förutsatt att den inte skrotas som projekt, såklart.