Den nya Humaxboxen erbjuder stöd för DVB-T2-standarden samtidigt som den har en stor hårddisk, dubbla tuners och usb-ingång för uppspelning av mediafiler. BXR HD+ är samtidigt en ovanligt snygg digitalbox, om än något stor. Med tanke på hur slimmade nya blurayspelare har blivit borde det gå att få ned storleken även på tv-mottagare, med eller utan hårddisk. Även den tillhörande fjärrkontrollen är snygg och genomtänkt.

Lätt att använda
Boxen hittar 55 kanaler, varav hela det tillgängliga hd-utbudet på några minuter och sedan är den riktigt enkel att hantera. Någon tryckt manual medföljde inte testexemplaret med det behövs heller inte, menyerna är väldigt självförklarande liksom knapparna på fjärrkontrollen. Bilden vi får upp på tv:n i 720p alternativt 1080i är riktigt fin både med sd- och hd-kanaler. Boxen är dessutom knäpptyst och snabb i kanalbyten, två detaljer som du kommer att gilla i längden.

Ett tryck på ok-knappen tar oss in i kanallistan och här är det enkelt att växla mellan favoritlistor och hela utbudet, och en färdig lista för alla hd-kanaler finns inbyggd. Att spela in manuellt är lika enkelt och du kan spela in på två kanaler samtidigt och även titta på ytterligare en kanal om de ligger på samma frekvens (vilket t ex SVT 1, SVT 2 och kunskapskanalen gör). EPG:n är också väldigt lätthanterlig och här kan du även välja att t ex spela in hela serier eller att filtrera fram olika genrers i vyn. Överlag är hela menysystemet i boxen väldigt snabbt vilket gör det mycket smidigt att hantera den oavsett om du ska programmera en inspelning, söka i EPG:n eller ändra en inställning.

Spelar xvid från usb-minne
Humaxboxen har en usb-port i fronten och här kan du ansluta ett minne eller en portabel hårddisk. Sedan kan du spela upp musik och filmer samt titta på bilder, och de vanligaste formaten stöds (inklusive xvid och mp4). Flertalet av våra testfilmer fungerade och gav bra bild på tv:n. Det går även att kopiera filer mellan boxens hårddisk och usb-minnet – åt båda hållen. Enligt Humax skulle det inte gå att kopiera videoinspelningar med den funkade bra i vår box där vi fick över filer i ts-format på en usb-sticka. Du bör nog räkna med att denna möjlighet är spärrad i mjukvaran när du köper boxen i handlen. En liten bugg här i gränssnittet är att det står ”flytta” fil medan boxen egentligen menar ”kopiera”…

Humax nya box är riktigt lättanvänd och vi upplevde den samtidigt som stabil och genomtänkt. Små detaljer som att text-tv fungerar även genom hdmi-anslutning och att det finns snabbknappar till viktiga funktioner på fjärrkontrollen gör att vi gillar den här boxen ordentligt. Och den är helt klart värd sitt höga pris.


+
DVB-T2-stöd
Dubbla tuners
Usb-ingång och mediaspelare

-
Jobbig rullande display

=
En riktigt bra och användarvänlig digitalbox med bra bild och massor av smarta funktioner till ett helt okej pris.

Betyg

Form/design 7
Bildkvalitet 9
Funktioner 9
Användarvänlighet 9
Prisvärde 8


Totalt 9

Fakta

Pris: 3995 kr
Mottagare: dubbla dvb-t2
Boxergodkänd: ja
Hårddisk; 500 GB
Inspelningskapacitet: 300/125 h (sd/hd)
Strömförbruykning standby: <1W
Anslutningar: HDMI (HDCP), Scart, RCA (A/V), S/PDIF, RF loop, USB 2.0, RJ-45
Mått 380 x 60 x 250 mm