De flesta av oss är tidsfascister på ett eller annat sätt. Vi ska hinna till jobbet, köra ungarna, hålla i bjudningar, bygga veranda, hugga ved och samtidigt få en stund för oss själva. Klockan är på sätt och vis vår bästa vän mitt i allt det här.

Samtidigt vill vi ha ett snyggt hem som representerar oss själva. Varenda litet val du gör inredningsmässigt kommer därför säga något om dig och din personliga stil. Till och med väggklockan är en del av den ekvationen.

Vi har letat fram tio väggklockor med olika stilar och i olika prisklasser, tänkta att ge dig inspiration om vad du kan göra i just ditt hem. En liten detalj kan faktiskt bli pricken över i:et.

12'' Multifunction Wall Clock (CL-WA01MSB)
Klocka med flera funktioner

Pris: 1 198 kronor
Info från: Skagen Denmark, emea.skagen.com/sv

Multifunction Wall Clock är en väggklocka som förutom att visa tiden även håller koll på hur många grader det är inomhus (termometer) och vilken luftfuktighet det är (hygrometer). Hur bra detta fungerar vet vi inte. Däremot skapar de två extrafunktionerna en grymt snygg väggklocka. Klockan är gjord av aluminium och glas och hålls igång av två AA-batterier. Urverket görs av Seiko.

Fascinations
Klocka bestående av kugghjul

Pris: 1 199 kronor
Info från: Kugghjulsklockor.se

Fascinations är en stor väggklocka vars design bygger på kugghjul, plast och aluminium. Den mäter hela 60 centimeter i diameter och är således den absolut största klockan i den här listan. På kugghjulsklockor.se finns fler coola modeller som alla sticker ut på ett eller annat sätt. Hemsidan är helt klart värd ett besök.

Bestickklocka
Klocka med bestick i designen

Pris: 379 kronor
Info från: Bluebox, www.bluebox.se

Detta är en klocka som passar bra i köket eftersom både siffror och visare är utbytta mot bestick. Lite förvirrat blir det dock när allt är silvrigt (aluminium, 38 diameter). Men har du bra syn och en förkärlek för klockor som föreställer något annat är detta en perfekt gåva till dig själv.

Stationsklocka Ø21cm svart
Stationsklocka med två sidor

Pris: 169 kronor
Info från: Jysk, www.jysk.se

Här ser du en väggklocka vars design hintar mer om en vacker gammal centralstation än något annat. Fördelen med den är att du kan se vad klockan är från två håll eftersom den ser likadan ut på baksidan. Bredd på hela klockan är 9 centimeter, höjden mäter 33 centimeter. Den är gjord i metall och finns både i svart och i vitt. Drivs av två AA-batterier.

Dairy Fresh Milk Clock
Lantlig väggklocka

Pris: 99 kronor
Info från: Nordljus, www.nordljus.net

För 99 ynka kronor får du denna lantligt designade väggklocka från nordljus.net. Klockan mäter 25 centimeter i diameter, ganska liten sett till övriga klockor i den här listan, men det passar bra ihop med designen.

Nadja
Modern klocka i ek och metall

Pris: 695 kronor
Info från: Selected Inspiration, www.selectedinspiration.se

Nadja är en väggklocka skapad av Oscarssons möbler. Den är gjord i oljat ek-trä och svart metall, och har blivit formad till en enkel design som ligger rätt i tiden. Dess mått, 15x43,5 centimeter gör att den bör få plats i de flesta hushållen. Modellen på bilden är svart men klockan finns även att köpa i borstad stål.

Maison de Florette
Klocka med rosenmotiv och fransk text

Pris: 149 kronor
Info från: Annalunda Ting, www.annalundating.se

Maison de Florette är ett slags rektangulär designklocka med ett unikt utseende. Klockdelen består av svarta visare ihop med snirkliga siffror. Den rektangulära delen ringas in av ett bladmönster och har tre rosor som pryder mitten samt texten Maison de Florette Paris som placerats under rosorna. Stilmässigt skulle vi beskriva klockan som lantligt romantisk. Annalunda Ting säljer även en rund mer klocklik variant där rosorna placerats på urtavlan istället. Den modellen har romerska siffor och texten Belle Maison.

Väggklocka 31-3756
Klocka i form av ett bildäck

Pris: 149 kronor
Info från: Clas Ohlson, www.clasohlson.se

Känner du någon bilintresserad tuffing, eller är du kanske bilintresserad själv? Clas Ohlson har i så fall en väggklocka där designern tänkt på allt. Klockan har däck, fälg, bromsskiva och självklart ett urverk. Visarna består av självlysande verktyg. Diametern på denna skapelse är 26 centimeter och den drivs av två AA-batterier.

Väggklocka Harley Davidson 31-4156
Väggklocka för motorcykelentusiasten

Pris: 99 kronor
Info från: Clas Ohlson, www.clasohlson.se

För futtiga 99 kronor kan du göra Harley Davidson-fantasten lycklig. I lackerad metallplåt som mäter 26x20,5 centimeter, och med ett tryck som föreställer en Harley Davidson-motorcykel kan det inte bli fel. Utförandet ser knappast ut som ett grymt designjobb men klockan kan passa bra i garaget.

Big Time Clock
Röd jätte

Pris: 995 kronor
Info från: Selected Inspiration, www.selectedinspiration.se

Vill du ha en färgklick i köket är väggklockan ett bra alternativ att leka med. Här ser du en röd, ganska stor (46x46 centimeter) modell signerad Umbra. Designern heter Chris Barnes. Vill du inte leka med färger finns den även i silver.