Det är inte varje dag Casio släpper smarta mobiler. Men när de väl gör det blir det något utöver det vanliga. Åtminstone är det fallet med Casio Gzone Commando. Bakom det otympliga namnet döljer sig en smart mobil som inte räds för naturen.

Och tur är väl det, för inuti skalet sitter ganska ordinära komponenter. En processor på 800 MHz, 512 Mb ram-minne och en kamera på 5 megapixlar. Å andra sidan är man antagligen inte så besatt av den senaste tekniken om man ska ut på äventyr, och Android 2.2 är ju ändå helt okej.

Casio Gz One Commando

Det som Casio stoltserar med är att Gzone Commando godkänns enligt den amerikanska militärens krav för 810G. Det innebär att telefonen tål regn, stötar, damm, fuktighet och en hel del annat. Dessutom får Commando enligt Gizmodo en massa widgets som gör att du kan överleva i vildmarken som kompass och gps.

Casio Gzone Commando är än så länge exklusiv för den amerikanska operatören Verizon, som släpper den imorgon. För 200 dollar blir den inte heller alltför dyr. Å alla svenska äventyrares vägnar hoppas vi att den dyker upp här med.