Tycker du att det är tröttsamt att kånka på dator och andra prylar fram och tillbaka till kontoret eller plugget? Dags att investera i någonting som är bra för såväl ergonomi som din dator genom att köpa en ny datorväska. Här listar vi några av våra favoriter på nätet just nu!

Alla väskor fungerar så klart för datorer oavsett tillverkare, men här hittar du smartaste väskorna speciellt tänkta för Mac-användare.


Anti stöld ryggsäck

Inga tjuvar här inte!

Den här ryggsäcken är stöldsäker med dolda fack och slitsäkert material. I och med att dragkedjorna göms mot din rygg när du har på dig ryggsäcken blir det en betydligt större utmaning för någon att komma åt innehållet utan att du upptäcker det. Numera finns Bobbys anti stöld-ryggsäck i flera olika utföranden beroende på vad som passar dina behov och estetiska preferens bäst.

Bobby Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 899 kronor hos Coolstuff.

Bobby Bizz Anti-stöld Ryggsäck och portfölj
Pris: 1 099 kronor hos Coolstuff.

Bobby Urban Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 1 299 kronor hos Coolstuff.

Bobby Elle Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 799 kronor hos Coolstuff.


Lifepack

Portabelt eluttag med solceller

Nu behöver du aldrig mer oroa dig över att hitta ett eluttag. Lifepack är en smart ryggsäck med inbyggda solceller. Du har med andra ord med dig ditt eget eluttag var du än går. Ryggsäcken tar 4-6 timmar att ladda upp i solen, men kan även laddas på vanligt vis via ett eluttag. Du får plats med en laptop på upp till 15 tum och en surfplatta. Finns i svart och grått utförande.

Läs hela vårt test av Lifepack här!

Lifepack Ryggsäck
Pris: 1 996 kronor hos Coolstuff.

Är ryggsäck ingenting för dig? Numera har Lifepack även en modell med liknande funktioner, men i axelremsväsk-modell!

Lifepack Hustle
Pris: 1 795 kronor hos Coolstuff.


Arcteryx väska

Väska för alla väder

Som bekant är det inte strålande sol varje dag i vårt avlånga land. Letar du efter en väska som håller dina prylar torra och säkra oavsett väderlek? Arc'teryx är kända för sina kläder för äventyrare, och använder samma tekniker för att skapa vädertåliga och lätta ryggsäckar och väskor. Här är två av deras vattentåliga modeller, beroende på om du är ute efter en axelväska eller ryggsäck.

Granville 20 Backpack
Pris
: 1 795 kronor hos Outnorth.

Granville 10 Courier Bag
Pris
: 1 395 kronor hos Outnorth.


Ryggsäck pc

Praktiskt och billigt

Vill du inte lägga en halv förmögenhet på en ny ryggsäck? Den här ryggsäcken är gjord i miljövänligt och slitstarkt tyg för att transportera alla dina prylar. Kommer med usb-uttag för att ladda batterierna med hjälp av powerbank och ett kodlås för att skydda mot klåfingriga.

Backpack Ryggsäck
Pris
: 249 kronor hos Cdon.


Ryggsäck

Plats för teknik och träningskläder i en rygga

Många passar på att gå till gymet på väg till eller ifrån jobbet, eller kanske till och med på lunchen. Trött på att kränga med dig en extra väska på morgonen? Targus Work+Play Fitness bag är speciellt byggd för att du utan problem ska få med dig allt i samma ryggsäck. Här finns ett speciellt fack för dina skor, en necessär och en tvättpåse. Självklart finns även ett datorfack för laptops på upp till 15,6 tum.

Targus Work & Play Fitness
Pris
: 490 kronor hos Dustinhome.


Udda lösning

Tycker du att det är fruktansvärt irriterande att konstant behöva ta av och på ryggsäcken för att ta ut dina prylar? Då är Wolffepack någonting för dig! Bara dra i ett snöre, likt en fallskärmshoppare som ska utlösa fallskärmen, för att frigöra själva "säcken" från ryggsäcken utan att behöva tråckla av dig remmarna. Leta fram det du behöver och dra sedan i snöret igen för att fästa tillbaka ryggsäcken på ryggen. Perfekt för de som behöver ta av sig ryggsäcken på kollektivtrafiken!

Wolffepack Metro
Läs mer: wolffepack.com
Pris: 144,60 euro (cirka 1 660 kronor) hos Amazon.de


Fotnot: Glöm inte att dubbelkolla att måtten stämmer på väskan med din dator. Tänk också på att vissa av ryggsäckarna kan produceras med annan standard av eluttag. För de ryggsäckar med integrerad teknik kan det finnas restriktioner vid flygresor.