Nu börjar de flesta komma tillbaka till arbetsplatser runt om i landet efter sommarsemestern och det är dags att börja kånka på dator och andra prylar fram och tillbaka till kontoret eller plugget igen. Börja hösten med att investera i någonting som är bra för såväl ergonomi som din dator genom att köpa en ny datorväska. Här listar vi några av våra favoriter på nätet just nu!

Alla väskor fungerar så klart för datorer oavsett tillverkare, men här hittar du smartaste väskorna speciellt tänkta för Mac-användare.


Anti stöld ryggsäck

Inga tjuvar här inte!

Den här ryggsäcken är stöldsäker med dolda fack och slitsäkert material. I och med att dragkedjaorna göms mot din rygg när du har på dig ryggsäcken blir det en betydligt större utmaning för någon att komma åt innehållet utan att du upptäcker det. Numera finns Bobbys anti stöld-ryggsäck i flera olika utförande beroende på vad som passar dina behov och estetiska preferens bäst.

Bobby Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 899 kronor hos Coolstuff.

Bobby Bizz Anti-stöld Ryggsäck och portfölj
Pris: 1 099 kronor hos Coolstuff.

Bobby Urban Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 1 299 kronor hos Coolstuff.

Bobby Elle Anti-stöld Ryggsäck
Pris: 799 kronor hos Coolstuff.


Lifepack

Portabelt eluttag med solceller

Nu behöver du aldrig mer oroa dig över att hitta ett eluttag. Lifepack är en smart ryggsäck med inbyggda solceller. Du har med andra ord med dig ditt eget eluttag var du än går. Ryggsäcken tar 4-6 timmar att ladda upp i solen, men kan även laddas på vanligt vis via ett eluttag. Du får plats med en laptop på upp till 15 tum och en surfplatta. Finns i svart och grått utförande.

Läs hela vårt test av Lifepack här!

Lifepack Ryggsäck
Pris: 1 996 kronor hos Coolstuff.


Arcteryx väska

Väska för alla väder

Som bekant är det inte strålande sol varje dag i vårt avlånga land. Letar du efter en väska som håller dina prylar torra och säkra oavsett väderlek? Arc'teryx är kända för sina kläder för äventyrare, och använder samma tekniker för att skapa vädertåliga och lätta ryggsäckar och väskor. Här är två av deras vattentåliga modeller, beroende på om du är ute efter en axelväska eller ryggsäck.

Granville 20 Backpack
Pris
: 1 436 kronor hos Outnorth.

Granville 10 Courier Bag
Pris
: 1 346 kronor hos Outnorth.


Ryggsäck

Plats för teknik och träningskläder i en rygga

Många passar på att gå till gymet på väg till eller ifrån jobbet, eller kanske till och med på lunchen. Trött på att kränga med dig en extra väska på morgonen? Targus Work+Play Fitness bag är speciellt byggd för att du utan problem ska få med dig allt i samma ryggsäck. Här finns ett speciellt fack för dina skor, en necessär och en tvättpåse. Självklart finns även ett datorfack för laptops på upp till 15,6 tum.

Targus Work & Play Fitness
Pris
: 749 kronor hos Dustinhome.


co.alition

Ryggsäck och backup i ett

Ladda ner alla viktiga filer och kom åt dem när du vill – i ryggan. Co.alitions väskor innehåller inte bara en batteriladdare, utan även en 2 TB stor hårddisk med wifi-uppkoppling.

Co.alition
Läs mer: www.co-alition.com
Pris: Från 149 dollar (cirka 1 400 kronor).


HP

Snygg och praktisk

HP har designat en alldeles egen ryggsäck för att bära datorer i. Du kan ladda upp till tre prylar och bestämmer själv vilket batteri som bör prioriteras.

HP Powerup Backpack
Läs mer: store.hp.com
Pris: Från 1 859 kronor hos Prisjakt.


Udda lösning

Tycker du att det är fruktansvärt irriterande att konstant behöva ta av och på ryggsäcken för att ta ut dina prylar? Då är Wolffepack någonting för dig! Bara dra i ett snöre, likt en fallskärmshoppare som ska utlösa fallskärmen, för att frigöra själva "säcken" från ryggsäcken utan att behöva tråckla av dig remmarna. Leta fram det du behöver och dra sedan i snöret igen för att fästa tillbaka ryggsäcken på ryggen. Perfekt för de som behöver ta av sig ryggsäcken på kollektivtrafiken!

Wolffepack Metro
Läs mer: wolffepack.com
Pris: 144,60 euro (cirka 1 660 kronor) hos Amazon.de


Empack

Gör datorn till ett träningsredskap

Alla har någon gång klagat på hur tungt det är att bära på datorn, så varför inte utnyttja vikten i träningssyfte? Ryggsäcken The Empack fungerar lika bra för att transportera din dator som träningsredskap.

The Empack
Pris: Från 119 dollar (cirka 1 000 kronor) hos theempack.com.
Läs mer: theempack.com


Watson backpack

Håll tjuvarna borta

En av de största rädslorna med att bära omkring en dyr dator på ryggen är att klåfingriga ficktjuvar ska komma åt den. Med Watson backpack öppnar och stängs facket med en knapp istället för en dragkedja, och självklart kan knappen enkelt låsas.

Watson backpack
Pris:
449 dollar (cirka 4 300 kronor) hos Watson backpack.
Läs mer: watsonbackpack.com


Fotnot: Glöm inte att dubbelkolla att måtten stämmer på väskan med din dator. Tänk också på att vissa av ryggsäckarna kan produceras med annan standard av eluttag. För de ryggsäckar med integrerad teknik kan det finnas restriktioner vid flygresor.