HTC har en stark tradition bakom sig med kritikerrosade Androidtelefoner. Därför var det inte förvånande att en surfplatta skulle dyka upp, och nu är den här: HTC Flyer heter deras 7-tumsplatta som med sitt egenutvecklade gränssnitt lyckas få Android 2.3 att kännas riktigt bra på en surfplatta. Dessutom har den en penna, men en ganska ovanlig penna.

Men låt oss börja med det grundläggande. Designen är en blandad mix av plast och metall. Skärmen har svarta kanter men själva plattan vilar i ett metallhölje med vita plastdetaljer längst upp och ner. Den vita plasten ger ett litet skumt intryck i en annars väldigt stabil platta. Den väger 421 gram vilket förstås är mindre än Ipad till exempel, men tjockleken gör att den känns lite småklumpig.

Skärmen på 7 tum är riktigt bra och klarar sig till och med förvånansvärt bra utomhus jämfört med många andra surfplattor vi har testat. Färgerna är bra och ljusstyrkan hög, dessutom är betraktningsvinkeln riktigt bra.

HTC Flyer

Fakta

Pris: 6 900 kr
Tillverkare: HTC, www.htc.com
Mått: 122 x 195 x 13 mm
Vikt: 421 g
Skärm: 7 tum lcd, 1024x600
Minne: 32 gb, utbyggbart med mikrosd
3G HSDPA 14.4 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s
Kamera: ja, 5 megapixlar resp. 2 megapixlar i frontkameran
Övrigt: bluetooth, wlan, gps, penna
Processor: 1,5 GHz
Operativsystem: Android 2.3

Gpad blev Flyer
HTC inledde arbetet under 2010 med Google och N-trig för att skapa en Gpad. Utrustad med Google Chrome OS så skulle den konkurrera med Ipad. November förra året var tänkt lansering i USA, men det skedde aldrig. HTC Flyer verkar vara det vi fick istället.