Ett par korta saker bara innan du fortsätter läsa den här recensionen: den här telefonen är jätteliten jämfört med exempelvis en HTC Desire, eller ännu hellre en Samsung Galaxy S 2. Allt är litet. Skärmen är 3,2 tum och därigenom mindre än många andra skärmar. Det innebär i sin tur att tangentbordet som du får upp på skärmen är litet. Har du stora fingrar och/eller händer blir det svårt att skriva. Dessutom gör den lilla skärmens låga upplösning också att det kan vara lite svårt att läsa på skärmen. Om du har dålig syn det vill säga. Kort sagt: har du stora händer, dålig syn eller om du är rädd för små saker är Wildfire S ingenting för dig.

HTC Wildfire S

Inte så prisvärd
Med det sagt står det dock självklart att det som är styrkan med den här telefonen är att den är hyggligt billig, men du får ändå ge runt 2 500 kronor vilket är ett pris som inte står sig jättebra jämfört med konkurrenterna. Det du betalar för här är i mångt och mycket märket HTC och gränssnittet Sense. Här får du precis som hos Desire S Android 2.3.3 och en uppdaterad version av HTC Sense som ger dig lite nyheter i gränssnittet såsom snabbgenvägar till att stänga av ljud och annat. Och även om processorn är något snabbare än den vi hittade i förra generationens Wildfire är det långt ifrån någon spännande upplevelse. Spel som du laddar ner kan vara påtagligt långsammare och ibland mer eller mindre ospelbara. Detta trots att vi tänker oss att ungdomar, som i många avseenden är mer spelbenägna än gamlingar, är lite utav målgruppen med den här telefonen.

Skärmen, som vi nämnde var ganska liten och lågupplöst, är okej i ljusstyrka men har rätt matta färger och en betraktningsvinkel som inte är speciellt imponerande. Jobbigast är det att skriva på tangentbordet dock.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Pris: 2 500 kr
Tillverkare: HTC, www.htc.com

Mått: 101 x 59 x 12 mm
Vikt: 105 g
Band: 850/900/1800/1900 GSM och 900/2100 3G
Skärm: 3,2 tum kapacitiv pekskärm, 320 x 480 pixlar
Minne: 512 MB, plats för micro-sd-kort
Kamera: 5 megapixlar
Övrigt: gps, wlan, fm-radio
Processor: 600 MHz
Operativsystem: Android 2.3

Det här är Wildfire
Wildfire är ett namn som HTC troligen anser som coolt då mobilen riktar sig till ungdomar. Själva ordet i sig betyder löpeld på svenska och det är kanske en förhoppning från HTC att Wildfire S ska gå fram som en löpeld på de svenska skolgårdarna. Ännu ett tecken på att HTC vill nå kidsen är att Wildfire bestämdes av företagets fans på Facebook. Wildfire fick 50 procent av rösterna och på andra plats kom Zeal som fick 24 procent av rösterna.
Föregångaren till Wildfire och Wildfire S heter Tattoo och det namnet behöver nog ingen förklaring.

Föregångaren HTC Tattoo.