Enkel konstruktion
Att sätta ihop maskinen är busenkelt eftersom den kommer färdigmonterad sånär som på ställningen. Det som dock blir ett ganska svårt avgörande är om den är prisvärd. När själva maskinen går på runt 4 000 kronor är det inte speciellt roligt att inse att tillbehör såväl som gasol är dyrt. Det går ungefär en flaska gasol per månad, och du kan säkerligen räkna med minst två månader, ibland tre. Den drivs via en medföljande transformator med tillräckligt lång sladd för att placeras på ett bra sätt. Dessutom ska du enligt tillverkaren byta oktenoltablett vid varje gasolbyte, samt rengöra den med specialgaspatroner. Med dagens pris innebär det uppemot 1600 kronor för två månaders drift (el eller maskinköp ej inräknat), eller drygt 25 kronor per dygn. Ett tips är att titta på sajter som Ebay för att hitta billigare tillbehör.

Är det då värt det? Ja, faktiskt. Om du inte kan sitta ute på kvällarna i sommarstugan, eller lider allmänt av oerhörda mängder knott och mygg kan detta innebära en rejäl minskning av stickande insekter. Men du kommer säkerligen få komplettera med myggspray och kanske de billigare myggskrämmarna från Thermacell som går att få tag på för 300-400 kronor. Det är dyrt, men det är värt att spara in på något annat för att kunna få lindring i myggplågan.

Men det ska också förtydligas att det knappast är lönt om du bara råkar ha lite mygg på gården ibland. Då bör du kunna nöja dig med en billigare lösning och vanlig myggspray. Här pratar vi mygg och knott som ett hot mot det psykiska välmåendet.


+
Tar mängder med knott

-
Går inte igång automatiskt vid strömavbrott
Dyr i drift

=
En lösning som mildrar extrema myggproblem, men priset på maskinen och tillbehören gör att det ska till ett ordentligt problem innan det blir prisvärt. Men den lindrar och fungerar utan tvekan.

BETYG
Funktioner: 8
Användarvänlighet: 9
Prisvärde: 7


Totalt: 8

Fakta

Pris: 4 000 kr
Information från: Acreto, www.acreto.se

Täckningsyta: upp till 2000 m2
Anslutning: 220 volt
Drivmedel: Gasol

Alternativen
Om du tycker att priset är för högt kan den ekologiska varianten vara intressant att titta närmare på. En fladdermus kan äta uppemot 7000 mygg under en natt, och det går att bygga holkar för just fladdermöss. Se http://bit.ly/ay1bzT för mer information.