Det är tidningen Bloomberg som rapporterar ryktena om nästa stora del i Iphonesagan. Enligt en anonym källa som säger sig ha inblick i Apples planer ska mobilen få en A5-processor och en kamera på 8 megapixlar när den utannonseras i september.

Inget av dessa rykten är särskilt överraskande, men att de dyker upp nu kan tyda på att Apple är nära en utannonsering. Bloombergs källa säger även till tidningen att Apple utvecklar Ipad 3 med en skärmupplösning på omkring en tredjedel mer än den i Ipad och Ipad 2. Nyheten som får en att höja lite extra på ögonbrynen är dock att Apple även sägs utveckla en billigare version av Iphone, tänkt att säljas i utvecklingsländer.

Sajten BGR späder ut ryktesbägaren med uppgifter om att Apple ska omdesigna Iphone 5 och ge den ett radikalt nytt utseende. Hur det blir med den saken får vi se, men det vore intressant att få se något lite annorlunda komma från Steve Jobs och hans företag.

Apples A5-processor är samma modell som sitter i Ipad 2, vilket följer tidigare mönster då Ipads A4-processor även sitter i Iphone 4.