Payson släpper på onsdag en ny app till Iphone. Den heter Payd och det speciella med den är att du kan föra över pengar till dina Facebookvänner.

- Många tycker att det är krångligt att hantera kontanter eller att betala vänner via sin internetbank men det är först med Payd som denna typ av överföringar kan göras enkelt med mobilen, säger Oskar Bjursten, vd för Payson, i ett pressmeddelande.

Efter en registrering av ditt Paysonkonto länkas Payd till din profil på Facebook. Vännen som du vill betala till behöver bara ha en profil på Facebook för att överföringen ska fungera.

- Payd använder sig av de unika e-mejladresserna som är kopplade till ens konto på Facebook för att överföra pengar, säger Oskar Bjursten.

Appen testas just nu men har blivit godkänd av Apple och planeras alltså att släppas på onsdag i App Store. Den ska inte kosta någonting att ladda hem.

- Vi planerar definitivt en version till Android, och även en webapp för mobiler. Just nu kommer betalningarna vara låsta till Facebook, men vi hoppas på att kunna expandera konceptet i framtiden, avslutar Oskar Bjursten.