Det råder kaos och oro bland landets prylbutiker. Att Samsung förbjudits från att sälja Galaxy Tab 10.1, som skulle ha gjort sin stora europeiska debut nu, är så klart trist för konsumenter. Men det drabbar även butikskedjorna som skulle ha börjat sälja surfplattan.

Både Siba och The Phone House uppger att man i nuläget inte kan göra så mycket annat än invänta order från Samsung själva. Alldeles nyss släpptes också den officiella kommentaren från Samsung:

"Samsung är besvikna på domstolens beslut och vi kommer omedelbart att agera för att försvara och skydda våra patent och immateriella rättigheter i den rättssituation som uppstått i Tyskland. Vi kommer att försvara våra rättigheter runt om i världen.

Vi kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkra att Samsungs surfplattor och andra mobilprodukter kommer att vara tillgängliga för konsumenter i Europa och i resten av världen.

I Norden fortsätter försäljningen av befintligt lager av Galaxy Tab 10.1. Vi avvaktar dock med att beställa in nya enheter tills vi har fått en klarhet i vad rättsläget i Tyskland betyder lokalt för Norden."

Än så länge betyder domstolens beslut dock att man fortfarande kan få tag i Galaxy Tab 10.1. Enligt Telia tänker man fortsätta sälja surfplattan tills andra instruktioner från Samsung dyker upp.