Dagen efter nyheten om att Galaxy Tab 10.1 stoppas från försäljning i Europa vill Samsung nog att vi riktar blicken åt ett annat håll. Tur då att företaget har den smarta mobilen Galaxy Xcover att lansera.

Galaxy Xcover blir en Android av typen tuff men inte så tekniskt imponerande. Vad det innebär är att mobilen uppfyller kraven för IP67. Den tål damm och smuts samt kan sänkas ned i en meters vatten i 30 minuter utan att skadas. Skärmen är dessutom förstärkt med extra tjockt glas. Med andra ord ser Galaxy Xcover ut som en mobil man kan tänka sig att ha med på semester eller vandring.

Inuti sitter en processor på 800 MHz och Android 2.3 med Samsungs gränssnitt Touchwiz ovanpå. Den 3,65 tum stora skärmen har en upplösning på 480x320 pixlar, chassit i sig är 65,9 x 121,5 x 11,95 millimeter och mobilen väger 135 gram. Internt har den 150 Mb minne och plats för micro sd-kort. Bluetooth 3.0 är en trevlig överraskning, kameran på 3 megapixlar känns inte lika het. Det finns åtminstone led-blixt samt fm-radio, plus möjligheten att läsa Word-dokument med Thinkfree Office som följer med.

Samsung Galaxy Xcover släpps i november månad och får en prislapp som landar i närheten av 2 800 kr.