Utvecklarna bakom Minecraft, svenska Mojang, har startat en lite annorlunda auktion på Ebay. Objektet är en Xperia Play, men i ny skrud. Den specialdesignade mobilen är gjord för att attrahera de som tillägnar sina liv med att gräva tunnlar och bygga konstverk i det omåttligt populära onlinespelet.

Det rör sig dock inte om några förändringar under ytan. Mobilen är precis likadan inuti som när den släpptes. Men en ny design kan gå långt för att vinna spelares hjärtan, och budgivningen är just nu uppe i 1 350 dollar, alltså omkring 9 000 kr. Och då är det fortfarande fem dagar kvar.

Mobilen är den första i sitt slag, och det kommer finnas fler tillgängliga Minecraft-utgåvor på spelmässan Gamescom i Tyskland som startar imorgon.

I beskrivningen på Ebaysidan står det att pengarna för Minecraftmobilen ska gå till ett välgörande ändamål som bestäms av utvecklarna Mojang. Du hittar auktionen här.

Minecraft är ett onlinespel som snabbt har blivit en internationell succé. Det har sitt ursprung i Sverige där utvecklaren Markus Persson ligger bakom spelet.