Det är återigen IDG:s publikation i Nederländerna, Webwereld, som avslöjar nya detaljer om rättegången mellan Apple och Samsung. De tidigare dokumenten har granskats och det framgår nu att Apple är ute efter att stoppa i princip hela Samsungs produktserie Galaxy.

Enligt Webwereld vill Apple huvudsakligen stoppa Galaxy Ace, Galaxy S och Galaxy SII bland de smarta mobilerna, såväl som Galaxy Tab 7 och Galaxy Tab 10.1. Andra Galaxyprodukter nämns i förbigående då Apple nämner att de förväntas innefattas av patentbrotten man menar att Samsung har begått.

Apple kräver att Samsung upphör med tillverkningen, lagringen, importen, distribueringen, byteshandeln och försäljandet av dessa produkter. Det här rör Samsungs huvudkontor i Korea samt dess europeiska huvudleverantörer i Nederländerna, Samsung Logistics BV och Samsung Overseas BV. Enligt Apple har enbart Samsung Logistics BV hand om 28 distributionskanaler i Europa vilket gör detta till ett stort krav på Samsung.

Samsung uppmanas av Apple att skicka ett brev till sina underleverantörer och återförsäljare där man ber dessa att ta Galaxyprodukterna ur lager inom 14 dagar. Om detta inte efterföljs menar Apple att även Samsungs kunder bryter mot patentlagen.

- Det här är ett stort hot mot Samsung, eftersom i princip hela deras europeiska leveranskedja skulle brytas, säger Alastair Edwards, analytiker för Canalys till Webwereld.

Den 15 september ska domstolen ta ett beslut. Om man dömer enligt Apples förordning så börjar domen gälla tidigast den 13 oktober i år.