Det finns redan en del kameror som gör att du kan ladda upp dina bilder till sociala nätverk. Panasonics FX90 vill dock göra processen enklare, och lanserar ett nytt koncept med Lumix Club och tillhörande appar för Android och Iphone.

Lumix Club är en onlinetjänst där användare kan ladda upp sina tagna bilder. Du registrerar dig en gång för att sedan komma åt tjänsten automatiskt. När du är medlem i Lumix Club kan du dels ladda upp foton till sociala nätverk som Facebook, Twitter och Picasa samtidigt, dels ladda ner en app till din smarta mobil. Genom appen kan du komma åt dina foton online och dela dem via Android eller Iphone.

Panasonic Lumix FX90

Om Panasonics Lumix Club kan göra det enklare att dela foton, och hur smidigt det egentligen funkar med appen för mobilen, får vi se nästa vår när kameran ska landa i butik i Sverige.

I övrigt ser det ut att bli en ganska normal kompaktkamera. Den har en ccd-sensor på 12,3 megapixlar, 5x zoom och ett objektiv på 24-120 millimeter. Den kan spela in film i 1080i och lcd-skärmen på baksidan blir touchkompatibel.

Vad Panasonic FX90 kommer kosta vet vi inte än, men förhoppningsvis dyker fler uppgifter upp när lansering närmar sig.