Samsung presenterar Galaxy S2 lte och Galaxy Tab 8.9 lte på IFA-mässan som börjar på torsdag. Som namnen antyder är det nya versioner av företagets smarta mobil och surfplatta som nu får möjlighet att utnyttja mobilsurf via 4g.

Tillägget lte står för long term evolution och kan teoretiskt uppnå nedladdningshastigheter på 100 megabit per sekund. Även om det i verkligheten brukar röra sig om mindre så är det ändå snabbare än 3g.

Samsung Galaxy S2 lteLte är dock inte den enda nyheten med de nya prylarna. Både Galaxy S2 lte och Galaxy Tab 8.9 lte får uppgraderade processorer från sina föregångare, som nu körs i 1,5 GHz med dubbla kärnor. Utöver det får Galaxy S2 även en större skärm på 4,5 tum med super amoled plus-teknik. Den smarta mobilen kan även dela med sig av sin mobila anslutning till åtta andra enheter.

Surfplattan Galaxy Tab 8.9 är en något mindre version av Galaxy Tab 10.1 som nu alltså får en snabbare processor och Android 3.2 vid lansering.

Samsung Galxy S2 lte och Galaxy Tab 8.9 lte ska enligt pressmeddelandet från Samsung släppas successivt från årsskiftet och framåt i samarbete med operatörer. Samsung som dömdes till försäljningsstopp av sina Galaxymobiler i nederländsk domstol i den uppmärksammade patenttvisten med Apple har sagt att försäljningen i resten av Europa inte ska påverkas.

Både mobilen och surfplattan ska visas upp på IFA-mässan och vi hoppas självklart få en chans att klämma lite på båda.

Samsung Galaxy Tab 8.9 lte
Samsung Galaxy Tab 8.9 lte.