Det känns som att det inte var allt för länge sedan Popcorn Hour kom och revolutionerade mediaspelarvärlden med sitt digra formatstöd och möjlighet att spela upp högupplöst material. Men det är ett tag sedan, och utvecklingen har äntligen börjat hitta fram till gränssnittet. Western Digitals Tv Live Hub är en mediaspelare som kommer med en 1 terabyte stor hårddisk, och som har något så pass ovanligt som ett rätt snyggt gränssnitt.

Smalt format
Formatet på enheten är det första som är tilltalande. Den är liten, sobert formgiven och har alla sladdar på baksidan vilket gör att du kan få den att se hyggligt snygg ut i tv-bänken. På framsidan finns också en Western Digital-logga som ibland lyser, ibland blinkar, men som du turligt nog kan stänga av helt och hållet.

Mediaspelaren har också en 2,5 tum stor hårddisk istället för de något vanligare på 3,5 tum. Det gör att enheten blir mindre och att ljud och vibrationer blir mindre än med en större. Den inbyggda hårddisken är på 1 terabyte vilket också räcker till en hel del innehåll.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Pris: 1 600 kr
Tillverkare: Western Digital, www.westerndigital.com

Mått: 32 x 198 x 154 mm
Vikt: 550 g
Minne: 1 terabyte
Anslutningar: Gigabit ethernet, USB 2.0, Hdmi, komposit, komponent, optiskt ljud
Filformat: video AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9, FLV (h.264)
Filformat ljud: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Övriga format: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG, SRT, ASS, SSA, SUB, SMI

Föregångaren
Popcorn Hour A100 hette en av föregångarna till Western Digital TV Live Hub. Den kom i början av 2008 och kostade 2000 kronor utan hårddisk. Vi gillade den så pass mycket att vi gav den 8/10 i betyg.

Kan själv
Ett annat alternativ är att ta en gammal bärbar dator, om du har en sådan, och installera Boxee eller något liknande mediaspelarprogram. Har du bara en hdmi-kontakt på datorn är det faktiskt snäppet vassare och smidigare än en mediaspelare.