IFA börjar officiellt på fredag. Vi på M3 kommer bevaka mässan med webb-tv och nyheter, allt för att ge dig det senaste så fort som möjligt. Inför IFA har vi självklart också förhoppningar om vad vi kommer få se. Nedan är listan med de prylar och trender som vi ser fram emot i Berlin.

Sony S1

1. Sony S1 och S2
S1 och S2 utannonserades i april, var i princip bekräftade redan innan det och nu törstar vi efter mer information kring Sonys kommande surfplattor. På den tekniska sidan vet vi fortfarande väldigt lite förutom att de får dlna, Android 3.0 och Sonys musikservice Qriocity. Den sistnämnda är inte ens lanserad i Europa, så det kommer krävas en del för att imponera på oss. Just därför ska det bli intressant att se vad som döljer sig i S1 och S2.

Samsung Galaxy Tab 8.9 lte

2. Samsungs nya surfplatta
Ännu en surfplatta på listan, och vi gissar på att vi kommer få se mångdubbelt fler på mässan. Samsungs platta Galaxy Tab 7.7 är intressant för att den enligt ryktena satsar på en mindre formfaktor, med en skärm på 7,7 tum. Vi ser självklart fram emot Galaxy Tab 8.9 lte, men ingenting slår helt nya prylar.

3. Samsung Galaxy Note
I samma veva som det uppdagades att Samsung antagligen arbetar på en ny Galaxy Tab med mindre skärm kom det även fram uppgifter om en pryl som ska heta Galaxy Note. Det finns ingen som helst information att tillgå, så allt vi kan göra är att gissa. Vilket också är anledningen till att det är så spännande. Blir Galaxy Note en ny surfplatta med anteckningsmöjligheter? Eller är det en ny mobil? Eller kanske något helt annat? På IFA 2011 kommer vi äntligen få svaret.

4. Ice Cream Sandwich
Google lovade att Ice Cream Sandwich ska dyka upp i slutet av året, och därför borde vi få se några smakprov från glassmackan nu. Plattformen som ska förena Honeycomb med vanliga Android, smarta mobiler med surfplattor, katter med hundar. Ja, det är svårt att inte sätta press på Ice Cream Sandwich och vi förväntar oss inget annat än stordåd från Google.

En bubblare i kategorin mobila plattformar är också Windows Phone 7 Mango som säkerligen kommer visas upp på mässan. Antagligen i flera former då HTC med flera har nya projekt med operativsystemet på gång.

5. 3d
Först var det 2010 som skulle vara året då 3d slog stort. Nu är vi halvvägs igenom 2011 och ser inga tecken på att tillverkarna ger upp tekniken. Därför hoppas vi nu på att vi ska få se prylar som verkligen utnyttjar tekniken väl, och som kan ge oss den där känslan av djup utan att behöva knapra Alvedon efteråt. Sony har nyss annonserat att 3d-glasögonen från CES ska börja säljas, Philips nya tv kan visa två 3d-bilder samtidigt och Panasonic ska dedikera en del av sin monter till 3d.