Toshiba blir först med att släppa en skarp tv för glasögonfri 3d-upplevelse. Vi har tidigare sett prototyper från bland andra Philips men nu har tekniken lämnat ritbordet. Med hjälp av en kamera i fronten av tv:n håller apparaten reda på var i rummet tittaren sitter och sedan anpassas bilden efter upp till nio olika tittarpositioner i rummet.

För att åstadkomma detta används ett filter med sfäriska linser som gör att tittaren hela tiden matas med dubbla bilder, en för varje öga. Utmaningen med den här tekniken är dels precisionen med att hålla reda på exakt var betraktaren befinner sig, och dels att behålla skärpa i bilden. Så fort tillfälle ges kommer vi naturligtvis att kika på den nya tv:n för att se hur 3d-kvaliteten är.

Första tv:n med Quad HD
En annan stor nyhet med 55ZL2 är att det är den första apparaten med Quad HD-upplösning, dvs 3840 x 2160 pixlar. Tv:n skalar upp allt material till den högre upplösningen, i dagsläget finns nämligen inget material att se på med högre upplösning än full hd. Andra finesser inkluderar usb-recording, autokalibrering av bilden samt Toshiba plages, tillverkarens smart-tv-tjänster.

TV:n heter 55ZL2 och släpps i Europa redan i december i år, vi har dock inte fått bekräftat om detta gäller även den svenska marknaden eller vad den nya tv:n kommer att kosta.