Domen föll idag i en domstol i Düsseldorf i Tyskland. Apple vann mot Samsung i det här fallet, vilket leder till att surfplattan Galaxy Tab 10.1 inte får säljas i Tyskland.

Än så länge gäller domen enbart den tyska marknaden, ett förbud som spänner över hela Europa hade bara varit möjligt om Samsung hade haft ett dotterbolag i Tyskland enligt domstolen.

Enligt AFP var det domaren Johanna Brueckner-Hoffmann som förkunnade domen, och som motiverade beslutet med att Galaxy Tabs "minimalistiska, moderna form" helt klart har likheter med Apples Ipad 2 och att det finns andra sätt att designa en surfplatta på.

Samsungs nordiska pr-chef Erik Johannesson säger så här om domstolens beslut i en officiell kommentar:

"Samsung fortsätter försäljningen av surfplattor i Norden, inklusive Galaxy Tab 10.1 och kommande Galaxy Tab 8.9. Planen att lansera Galaxy Tab 7.7 runt årsskiftet kvarstår.

Samsung kommer omedelbart att överklaga domstolens beslut för att försäkra sig om att konsumenters valfrihet återupprättas.

Det kan också understrykas att dagens beslut inte ligger i linje med den nederländska domstolens beslut den 24 augusti som fann att designen bland Samsungs serie av Galaxy-produkter har en utmärkande design och inte inkräktar på åberopade designrättigheter.

För att försvara våra immateriella rättigheter och skydda vår frihet att vara innovativa kommer Samsung att vidta alla tillgängliga rättsliga åtgärder, inklusive att ställa Apple (Apple Inc.) till svars med anledning av deras intrång på Samsungs patent inom telekomteknologi runt om i världen."