Asus Eee Pad
Asus Eee Pad är i grund och botten en surfplatta som alla de andra Honeycombbaserade plattorna vi ser strömma in på marknaden nu. Den har en 10,1 tum stor skärm, av riktigt bra kvalitet dock, samt en Nvidia Tegra 2-processor med dubbla kärnor. Det som utmärker den här är istället dockan. Men låt oss börja med själva plattan.

Skärmen är riktigt bra och av IPS-typ vilket gör att betraktningsvinkeln blir bättre än vanliga tft-lcd-skärmar. Dessa tft-lcd-skärmar är dock något vi mest har stött på i billiga och sämre Androidplattor som kom före Honeycomb. Hittills har alla Honeycombplattor haft en högre kvalitet på både skärm och övrigt innehåll. Eee Pads skärm har en bra ljusstyrka och bra tryck i färgerna, den lämnar helt enkelt inget att önska och tillhör det absoluta toppskiktet av skärmar hos testade plattor.

Själv plattan känns riktigt välbyggd även om baksidan är i plast. Med sina 680 gram är den ganska tung att hålla i, men det går bra i de flesta lägen så länge du inte vill ligga på sofflocket för mycket, då blir den istället ganska tung och otymplig. Men det är då dockan kommer in i bilden. Dockan är ett tangentbord där du sätter fast plattan som en skärm på en bärbar. Men det slutar inte där.

Dockan innehåller också extra batteri, och om du dockar plattan så är det tangentbordet som står för strömmen så långt det är möjligt. På så sätt är dockan alltid mest uppladdad. Batteritiden vid normal användning uppskattas till cirka åtta timmar och lika mycket extra med dockan.

Prismässigt ligger Eee Pad bra till, och jämför vi med exempelvis Optimus Pad som du får ge över 8 000 kronor för står det klart att Eee Pad har en mer rimlig prissättning. Men även mot en Acer Iconia A500, som är liknande i prestanda, får du här med ett tangentbord med inbyggt batteri vilket definitivt ger mervärde. Eee Pad tar plats som en av de bästa Androidplattorna just nu.

Läs hela testet här. 

+
Skärmen
Tangentbordet
Batteritiden

-
Filmuppspelning

=
Jättebra surfplatta som har det mesta man önskar sig, inklusive ett tangenbord med extra batteri. Den dåliga mediauppspelningen drar ner helhetsintrycket lite. Men bryr du dig inte om mediastödet är det bara att köra på.

BETYG
Form/design: 9
Ergonomi: 8
Funktioner: 8
Användarvänlighet: 8
Prisvärde: 8


Totalt: 8