Acer Iconia Tab A500
Acer Iconia A500 är ännu en i raden av nya surfplattor som kör Android 3.0. Den här gången har de lyckats pressa ner priset ordentligt jämfört med exempelvis LG Optimus Pad, utan att för den delen göra speciellt mycket avkall på prestanda. A500 har i grundutförandet en dubbelkärnig Tegra 2-processor och en 10,1 stor och rätt bra skärm.

Iconia A500 både ser och känns riktigt gedigen med ytor i borstat aluminium. Framsidan är som sig bör utan knappar, men med en liten 2-megapixelkamera för exempelvis videosamtal. På kanten längst upp hittar vi volymknappar samt en låsknapp för skärmroteringen. Det är en smart detalj vilket gör att du slipper stänga av roteringen i menyn om du bara vill ha skärmbilden på ett sätt.

På ena sidan sitter en strömknapp och en mini-hdmi-kontakt, och på motstående sida uttag för laddare, mikrousb samt en fullstor usb-kontakt. Du kan nämligen ansluta tillbehör såsom usb-minnen och –tangentbord och vid en senare uppdatering även en mus direkt till surfplattan.

Skärmen är riktigt bra. Den har en hög betraktningsvinkel och ger dig en klar och skarp bild med tydliga färger. Det är inte amoled-klass, men jämfört med många andra surfplattor vi har sett tidigare är det här absolut i den bättre klassen.

Med dubbla kärnor och Android 3.0 flyter gränssnittet på bra och snabbt. Vi stöter väldigt sällan på problem med lagg, men det går inte att komma ifrån en jämförelse med Ipad 2 som fortfarande ligger steget före. Dock inte så länge till om vi tittar på utvecklingen hittills.

Läs hela testet här.

+
Skärmen
Usb on the go

-
Kameran
Batteritiden

=
En prisvärd surfplatta som ger dig bra prestanda och dessutom en riktigt bra skärm. Detta är helt klart ett alternativ till Ipad för dig som gillar Google bättre än Apple.

BETYG
Form/design: 7
Ergonomi: 7
Bildkvalitet: 8
Funktioner: 8
Användarvänlighet: 7
Prisvärde: 8


Totalt: 8