Samsung Galaxy Tab
Samsung Galaxy Tab är en 7-tumsskapelse som kör Android 2.2 och klarar av att spela upp hd-video. Att den dessutom har en högupplöst skärm med 1024x600 pixlar gör den riktigt intressant i segmentet surfplattor utrustade med Android.

Den högupplösta skärmen är riktigt bra även om det inte är en amoled-skärm. Det märks att den inte har samma lyster och intensitet som det vi hittar i till exempel Samsungs egen mobil Galaxy S, men den gör sitt jobb och gör det bra.

En annan huvudfunktion är förstås möjligheten att spela upp film, och det är också här Galaxy Tab kommer till sin fulla rätt. Med stöd för hd-uppspelning och en inbyggd och riktigt bra filmspelare glänser den faktiskt på detta område. Vi provade att spela upp 720p-upplösta mkv-filmer med utmärkt resultat.

Till skillnad från exempelvis Ipad går det även bra att ringa med Galaxy Tab också. Antingen lägger du den på bordet och använder den som en högtalartelefon, eller så ansluter du det medföljande headsetet eller ett bluetoothheadset om du så önskar. Ett minus är att den inte använder micro-usb för laddning och överföring utan Samsungs egen kontakt. Men micro-sd-kortet är lätt åtkomligt från sidan utan att du ens behöver stänga av enheten.

Galaxy Tab är en mycket trevlig bekantskap som får habegäret att kicka in och vill du ha en allt-i-allo-platta för film, surf och telefon är den ett mycket bra alternativ.

Läs hela testet här. 

+
Filmvisningen
Hög upplösning

-
Seg webbläsare
Ingen vanlig micro-usb

=
För filmvisning och underhållning är Galaxy Tab ypperlig, men vi vill gärna se en bättre surfupplevelse i en framtida uppdatering.

BETYG
Form/design: 7

Prestanda: 7
Funktioner/anslutningar: 7

Användarvänlighet: 7
Prisvärde: 6
Totalt: 7