Dell Streak 7
Dell Streak 7 är en 7 tum stor surfplatta som på pappret verkar riktigt lovande. Eller vad sägs om Nvidias Tegra 2-plattform vilket innebär en dubbelkärnig processor och grafikprestanda i toppklass? Det är rentutav en av de första surfplattorna som släpps med dubbelkärnig processor, men tyvärr hittar vi en del smolk i denna annars så lovande bägare fylld med glädje.

När vi nu för tiden är så vansinnigt bortskämda med superskarpa och fantastiska skärmar för mobiltelefonerna är det trist att se att surfplattorna får nöja sig med betydligt sämre dito. Dell Streak 7 är inget undantag och skärmen har dels en låg upplösning på 480x800 pixlar, dels en mycket begränsad betraktningsvinkel.
Prestandan är det egentligen inget fel på. Där vi tidigare har sett svårigheter för surfplattor att hänga med har inte Dell Streak några problem. Det går undan att surfa även om sidorna laddas långsammare än på en dator.

Nvidia Tegra 2-processorn har också kraft nog att visa film i 1080p, men tyvärr finns det ingen hdmi-kontakt för att skicka ut bilden till en tv.

Market fungerar fullt ut på Streaken och det finns förutom 16 gigabyte inbyggt minne plats för ytterligare minne i form av ett sd-kort av normalstorlek. På baksidan hittar vi en kamera på 5 megapixlar och på framsidan en på 1,3 megapixlar för videosamtal.
Tekniskt sett har den här det mesta vi kan önska oss, men den bristfälliga skärmen och att den lätt laddar ur sig på en dag vid ganska rimligt användande gör att vi inte riktigt är nöjda. Vi hade förväntat oss mer av en Tegra 2-baserad surfplatta. Med en rejäl uppdatering till Honeycomb blir den förmodligen bättre, men hårdvaran känns ändå för obalanserad .

Läs hela testet här.

+
Tegra 2
Fullständig Market
Högtalarna

-
Skärmen
Ingen hdmi
Gammal Android

=
Med en bra processor är Streak intressant, men dålig skärm och gammal Android-version drar ner betyget. Dessutom saknas hdmi och annat fluff som gör den roligare.

BETYG
Form/design: 6

Prestanda: 6
Funktioner/anslutningar: 8
Användarvänlighet: 6
Prisvärde: 7


Totalt: 6