LG Optimus Pad
Första surfplattan vi har fått lägga vantarna på som kör Honeycomb, eller Android 3.0, heter Optimus Pad och kommer från LG. Det är en surfplatta med en 8,9 stor tum skärm, men det som sticker ut lite är att den kan filma i 3d. Skärmen är riktigt bra och håller minst samma klass som den i Ipad 2. Ljusstyrka och färger ger oss inget att klaga på.

På baksidan av plattan som faktiskt är tyngre än Ipad 2 trots Ipads större skärm sitter nämligen två stycken 5-megapixelkameror som tillsammans kan ta 3d-bilder eller spela in 3d-film. Men för att spela upp 3d-film eller visa bilderna måste du ansluta plattan till en kompatibel tv. Den klarar inte, likt telefonen Optimus 3D, att visa upp 3d-bilderna direkt på skärmen.

För att kunna spela upp 3d-filmer och även högupplöst material krävs det en hel del prestanda. Det löser LG genom att utrusta Optimus Pad med en dubbelkärnig Tegra 2-processor från Nvidia. Att snabbt skrolla i en webbsida går dessutom bättre än på en Ipad 2, det flyter helt enkelt snabbare och blir färre moment då webbläsaren inte hänger med.

Det här är en obehagligt dyr historia. I skrivande stund ligger priset på runt 8300 kronor hos återförsäljare och det är vansinnigt högt. Värstingmodellen av Ipad 2 kostar tusenlappen under och ger dessutom 64 gigabyte minne mot 32 som Optimus Pad kommer med. Och hur vi än vrider och vänder på det är det inte värt 8300 kronor. Oavsett om den har 3d-kamera eller inte. Tyvärr.

Läs hela testet här.

+
Bra skärm
Snabb
Android 3.0

-
Priset!
Rätt tung

=
En jättedyr surfplatta som dock tillhör toppskiktet bland Androidmodellerna. Prestanda och skärm är inget att klaga på, men priset är ganska svårmotiverat.

BETYG
Form/design: 7
Prestanda: 7
Funktioner/anslutningar: 7
Användarvänlighet: 7
Prisvärde: 3


Totalt: 6