Samsung Galaxy Tab 10.1
Det som skiljer den här mot andra surfplattor är smalheten och tunnheten. Den är faktiskt både tunnare och lättare än en Ipad 2, och det gör sitt till att kännas som en värdig utmanare. Sen kör den Android, förstås, och därför är det svårt att jämföra rakt av. Men Androidversionen Honeycomb gör numera ett riktigt bra jobb vad gäller användarvänlighet, och mängder med appar har börjat dyka upp.

Galaxy Tab 10.1 använder Nvidias Tegra 2-processor vilket gör den snabb och rapp precis som alla andra Honeycomb-baserade plattor vi har testat. Det gör också att den inte klarar av att spela upp alla filformat vi vill, utan att man först måste konvertera dem. Det hade varit väldigt fördelaktigt om Samsung hade utrustat den med en jämförbar processor som den i Galaxy S II, som klarar 1080p mkv-filer utan problem.

Upplevelsen är dock med beröm godkänd, även om det faktiskt laggar till ibland när man bläddrar mellan skärmarna. Det är oftast när du har igång flera program samtidigt, och det är faktiskt inte lika mycket flyt som på en Ipad. Men det är bara ibland, det är inte jättestörande och det ordnar alltid till sig efter en stund.

Det är dock formatet som gör det här till den kanske bästa surfplattan med Android i skrivande stund. Den är lätt att hålla och blir inte speciellt tung i längden. Detta i kombination med en riktigt bra skärm med god ljusstyrka och hög betraktningsvinkel gör att Galaxy Tab 10.1 är en ypperlig kompanjon i sängen. Eller soffan. Eller på resan. Ljudet är okej för att titta på Youtubeklipp eller filmer, och batteritiden är riktigt bra och håller i flera dagar vid normal användning.

Läs hela testet här.

+
Skärmen
Tunnheten

-
Mediastödet

=
Förmodligen den bästa surfplattan med Android idag. Prestandamässigt ligger den som de andra toppmodellerna, men tunnheten och vikten är i toppklass. En värdig Ipad 2-utmanare.

BETYG
Form/design: 9
Ergonomi: 9
Funktioner: 8
Användarvänlighet: 8
Prisvärde: 9


Totalt: 9